La Jungla
Triquell a 'La Marató' per la salut cardiovascular
Foto: Triquell a 'La Marató' per la salut cardiovascular | TV3
Televisió

El relat commovedor de Triquell d''Eufòria' i el Parkinson-White a 'La Marató'

Barcelona.
Triquell a 'La Marató' per la salut cardiovascular
Foto: Triquell a 'La Marató' per la salut cardiovascular | TV3

Triquell ha aportat aquest diumenge el seu granet de sorra a La Marató de TV3, que aquest any ha estat dedicada a les malalties cardiovasculars. Una realitat que el segon finalista d'Eufòria viu de prop amb el seu germà petit.

Al detall: Tal com ha explicat el cantant vallesà, el seu germà va ser diagnosticat amb la síndrome de Parkinson-White quan era molt petit. La malaltia provoca arrítmies a les freqüències cardíaques dels que la pateixen, i fan que el pacient tingui risc alt d'aturada cardíaca quan practica esport o fa activitats d'exigència física.

Què diu Triquell?

  • "Al principi és una mica tabú, perquè és el meu germà petit i pot ser massa explícit".
  • "Però amb el temps aprens a conviure amb tot allò que et ve, encara que no sigui bonic".
  • "No es va detectar fins que tenia dos o tres anys. No t'aferres a la possibilitat de que passi alguna cosa dolenta, sinó més aviat a la contrària".
  • "Ell juga a futbol, és feliç. No crec que visqui acomplexat per això. És conscient que té un petit risc al cor".

Qui és Triquell? Cantant de Sant Quirze del Vallès, ha saltat a la fama amb 21 anys gràcies a Eufòria. Al programa va quedar en segona posició, just per darrere de la guanyadora, Mariona Escoda. A més, el passat mes d'octubre l'artista va publicar Road trip i Jugular, dos temes del seu primer disc. La gira de l'àlbum començarà el 15 d'abril de 2023 al Festival Strenes de Girona.

Altres casos: Més enllà del cas del Triquell i el seu germà, La Marató de TV3 ha mostrat les situacions delicades que altres personalitats catalanes han viscut en relació a les malalties cardiovasculars. Entre ells l'actriu Txe Arana, el periodista Carles Prats i el pilot Aleix Espargaró.

Per últim: La Marató de TV3 per la salut cardiovascular ha tancat el programa especial de diumenge amb una recaptació de 8.034.807 euros. Unes donacions que encara es poden continuar fent, fins el 31 de març de 2023, a través del web facilitat per la CCMA.

Categoria: La Jungla
Etiquetes: Salut Televisió TV3