La Jungla
Aleix Espargaró i la seva família a 'La Marató'
Foto: Aleix Espargaró i la seva família a 'La Marató' | TV3
Televisió

Aleix Espargaró recorda emocionat la dura malaltia de la seva filla: "Ho vam passar molt malament"

Barcelona.
Aleix Espargaró i la seva família a 'La Marató'
Foto: Aleix Espargaró i la seva família a 'La Marató' | TV3

Aleix Espargaró ha format part aquest diumenge de La Marató de TV3 per la salut cardiovascular. Acompanyat de la seva dona, Laura Montero, i els seus bessons, Mia i Max, el motociclista ha recordat amb emoció la malaltia del cor amb la qual va néixer la filla petita.

Què sabem? El 5 de juny de 2018 naixien prematurs, a les 37 setmanes de gestació, els dos nadons de la parella. La Mia venia amb una malformació al cor, que ja li havien diagnosticat a les ecografies durant el cinquè mes d'embaràs. Una estenosi al ventricle dret, que comunica amb el pulmó, i que el metge que va operar-la a l'Hospital Vall d'Hebron defineix com una "cardiopatia complexa de forma severa".

Què diu Aleix Espargaró?

  • "Una cosa tan bonica com un embaràs, nosaltres no ho vam gaudir gens. Sabíem que venia amb un problema al cor i ho vam passar molt malament fins que va néixer".
  • "Quan va néixer me la van posar a sobre i em vaig quedar paralitzat. Pesava un quilo i mig, era superpetita".
  • "Vaig passar mil hores fent pell amb pell amb la Mia a l'UCI. Dins de la gravetat de la situació, vaig gaudir moltíssim passar tant de temps amb ella. No ho oblidaré mai".
  • "Al principi tenia moltíssima por. Que et diguin que has de controlar la nena quan es posi blava... Les primeres nits no dormia, era impossible perquè realment es posava blava".

A més, el pilot de Granollers ha definit el dia que va deixar la petita al quiròfan com "el pitjor" de la seva vida. Tot va sortir bé i la Mia se'n va sortir. "És la lliçó de vida més gran que he vist mai", explica.

Per tot això, Espargaró diu que la Mia és la seva "guerrera". L'Aleix s'emociona i se li trenca la veu quan diu que no només intenta "normalitzar" les cicatrius de la Mia a la platja o la piscina, sinó que vol que aprengui a treure pit: "Ella ho llueix amb orgull. El pare té cicatrius i ella també".

Altres casos. La Marató de TV3 ha servit per explicar també les situacions delicades que altres personalitats catalanes han viscut en relació a les malalties cardiovasculars. Com l'actriu Txe Arana i el periodista Carles Prats.

Per últim: La Marató de TV3 per la salut cardiovascular ha tancat el programa especial de diumenge amb una recaptació de 8.034.807 euros. Unes donacions que encara es poden continuar fent, fins el 31 de març de 2023, a través del web facilitat per la CCMA.

Categoria: La Jungla
Etiquetes: Salut Televisió TV3