La Jungla
Mercè Comes a 'La Marató' per la salut cardiovascular
Foto: Mercè Comes a 'La Marató' per la salut cardiovascular | TV3
Televisió

Mercè Comes, punyent a 'La Marató': un ictus va deixar greus seqüeles al seu marit

Barcelona.
Mercè Comes a 'La Marató' per la salut cardiovascular
Foto: Mercè Comes a 'La Marató' per la salut cardiovascular | TV3

Mercè Comes ha estat una de les encarregades de posar cara a La Marató de TV3 per la salut cardiovascular. En el seu cas, no n'ha viscut les conseqüències en pròpia pell però sí que les ha patit de ben a prop: el seu marit va ser víctima d'un ictus greu que li va deixar importants seqüeles. Anys més tard va morir per causa de la malaltia

Què diu Mercè Comes?

  • "Quan la persona amb la que convius passa a dependre absolutament de tu, el món s'ensorra".
  • "El meu marit, amb només 50 anys, va patir un ictus que li va deixar unes seqüeles molt greus. Va perdre la mobilitat i la parla".
  • "Va viure 14 anys a casa molt ben cuidat, i ara ja en fa deu que va morir".

Al detall: De fet, tal com explica l'actriu de La Cubana, l'ictus és la principal causa de discapacitat física de les persones adultes. Ho posa, negre sobre blanc, la xifra esfereïdora que revela que una de cada sis persones patirà un ictus al llarg de la seva vida.

Més testimonis: Més enllà de la Mercè Comes, també han relatat les seves dures vivències altres cares conegudes de TV3, com l'actriu Txe Arana i el periodista Carles Prats. Arana ha recordat les operacions a les quals va ser sotmesa fa uns mesos per revertir una malformació al cervell que l'ha obligat a reaprendre a comptar. I Prats ha parlat de la cardiopatia congènita amb la que va néixer i que impedia que li arribés oxigen a la sang. "Penso en la mort cada dia", afirmava divendres a Planta baixa.

'La Marató' 2022. TV3 i Catalunya Ràdio han preparat el programa d'enguany al voltant de les malalties cardiovasculars. Segons dades de l'Organització Mundial de la Salut, aquestes patologies van causar prop de 18 milions de morts el 2019, una xifra que representa el 32% del total de defuncions mundials.

Per últim: La Marató de TV3 per la salut cardiovascular ha tancat el programa especial de diumenge amb una recaptació de 8.034.807 euros. Unes donacions que encara es poden continuar fent, fins el 31 de març de 2023, a través del web facilitat per la CCMA.

Categoria: La Jungla
Etiquetes: TV3 Televisió Salut