La Jungla
L'actriu Txe Arana a 'La Marató'
Foto: L'actriu Txe Arana a 'La Marató' | TV3
Televisió

Txe Arana colpeix a 'La Marató': operada del cervell, ha reaprès a comptar

Barcelona.
L'actriu Txe Arana a 'La Marató'
Foto: L'actriu Txe Arana a 'La Marató' | TV3

L'actriu i presentadora Txe Arana ha protagonitzat, aquest diumenge, un dels moments més emotius de La Marató de TV3, amb el testimoni de la patologia cardiovascular per la qual ha hagut de ser operada els últims mesos.

Al detall: Entrevistada per Ariadna Otra, Arana ha explicat que fa poc més d'un any va tenir un atac d'epilèpsia. Mai abans li havia passat. Es va haver de sotmetre a un munt de proves mèdiques, i finalment va rebre un diagnòstic demolidor: "Tenia una malformació arteriovenosa al cervell amb dos aneurismes venosos, un nus d'artèries i venes que s'havia d'extreure". Una patologia de naixement que podria haver desembocat en un ictus.

Què diu Txe Arana?

  • "Sembla que jo havia nascut amb això. Hi ha molts casos de gent que hi viu, i no ho sap".
  • "Jo vaig tenir la sort de saber-ho, agafar-ho a temps i plantar-li cara abans que no ataqués".
  • "Va funcionar [l'operació]. Però al cap de poc, una suma senzilla com 3+6+2 ja era un problema".
  • "Vaig plorar molt. Vaig dir: "Com? Què passa? Ara no sé comptar?". Vaig preguntar al doctor fins on podia apretar, si podia estudiar o llegir per aprendre moltes coses. Va dir que sí, el que volgués".
  • "Vaig començar amb la meva filla i els cubs dels nens. Vaig rescatar les joguines de quan eren petits, i vam començar un treball cognitiu molt bèstia".
  • "Al cap d'un mes, em començava a caure tot el cabell. Però alhora començava a ser jo".

A més, l'actriu de Laberint d'ombres i Temps de silenci va mostrar el passat mes de juliol les seqüeles físiques de les dues operacions a l'Hospital de Can Ruti de Badalona, una embolització de MAV cerebral i una craneotomia:

No és l'única que ha participat de La Marató de TV3 per explicar una malaltia en pròpia pell. Més enllà de Txe Arana, altres presentadors molt populars de la televisió pública també han parlat de la seva salut cardiovascular i els problemes que arrosseguen. Com el periodista Carles Prats, nascut amb una cardiopatia congènita que impedia que li arribés prou oxigen a la sang després de néixer. "Penso en la mort cada dia", reflexionava divendres a Planta baixa.

Per últim: La Marató de TV3 per la salut cardiovascular ha tancat el programa especial de diumenge amb una recaptació de 8.034.807 euros. Unes donacions que encara es poden continuar fent, fins el 31 de març de 2023, a través del web facilitat per la CCMA.

Categoria: La Jungla
Etiquetes: TV3 Televisió Salut