La Jungla
Carles Prats, el dia que s'acomiadava de presentar el 'TN Migdia' de TV3
Foto: Carles Prats, el dia que s'acomiadava de presentar el 'TN Migdia' de TV3 | TV3
TELEVISIÓ

Carles Prats, sobre la seva malaltia: "Penso en la mort cada dia"

Carles Prats, el dia que s'acomiadava de presentar el 'TN Migdia' de TV3
Foto: Carles Prats, el dia que s'acomiadava de presentar el 'TN Migdia' de TV3 | TV3

El periodista de TV3 Carles Prats va néixer amb una malaltia del cor, una tetralogia de Fallot, una cardiopatia que, segons afirma, fa que tingui la mort molt present i que pensi en la fugacitat de la vida cada dia.

Per què és important? Avui se celebra La Marató de TV3 de 2022, dedicada a les malalties cardiovasculars, la principal causa de mort als països desenvolupats.

Què sabem? Amb motiu de l'esdeveniment solidari i de la cardiopatia de Prats, el periodista va visitar el programa Planta Baixa de TV3.

  • Allà va parlar amb Agnès Marquès de la seva malaltia, i van recordar un vídeo de La Marató de 2007 en què afirmava que pensava en la mort cada dia.

Què diu? Assegura que aquesta pregunta el va marcar molt, perquè no se l'havia fet mai, però que ell pensa en la mort "cada dia".

  • "Vaig néixer amb una cardiopatia i m'han operat diverses vegades per corregir-ho"
  • "Suposo que la gent que té molt present que això és finit, la mort li passa pel cap fugaçment".
  • "Tots ho sabem, però passa pel cap quan te'n vas a dormir. És un moment desagradable per mi".
  • "Des que porto una vàlvula mecànica, que se sent, això em fa pensar i tenir-ho present".
  • "Això és un rellotge, i el rellotge pot fallar".

Background: La tetralogia de Fallot és una afecció poc freqüent causada per una combinació de quatre defectes cardíacs presents al moment del naixement (congènits).

  • Sovint es diagnostica durant el primer any de vida o immediatament després. A vegades, segons la gravetat dels defectes i dels símptomes, la tetralogia de Fallot no es detecta fins a l'edat adulta.

Qui és? Carles Prats és un periodista català que va ser presentador del “Telenotícies migdia” de TV3 des del setembre del 2009 fins al setembre de 2020 i, anteriorment, corresponsal a Brussel·les i París.

Categoria: La Jungla
Etiquetes: TV3 Televisió