Cultura i Pantalles
J.A Bayona i Pedro Almodóvar
Foto: J.A Bayona i Pedro Almodóvar | Wikimedia Commons/Principal
Cinema

Bayona i Almodóvar, preseleccionats als Oscars 2024

Temps de lectura: 2 minuts
J.A Bayona i Pedro Almodóvar
Foto: J.A Bayona i Pedro Almodóvar | Wikimedia Commons/Principal

La pel·lícula 'La sociedad de la nieve', de J.A. Baiona, ha passat el tall de les quinze cintes finalistes a la categoria de millor pel·lícula internacional. Alhora, el curtmetratge de Pedro Almodóvar, 'Extraña forma de vida', també ha rebut el suport dels acadèmics.

Per què és important? Amb tot, el director català podria ser nominat a millor pel·lícula estrangera per "La sociedad de la nieve" i Almodóvar, a millor curt de ficció per "Extraña forma de vida".

En detall: L'Acadèmia de Hollywood ha donat a conèixer aquest dijous 21 de desembre la llista de quinze pel·lícules preseleccionades a la categoria (coneguda com a 'shortlist') de la millor pel·lícula estrangera, triades entre els prop d'un centenar de films presentats.

  • En el cas del film de Baiona, ha aconseguit passar el tall també en tres categories més: millors efectes especials, millor música original i millor maquillatge i perruqueria.
  • Mentrestant, 'Extraña forma de vida', el curtmetratge d'Almodóvar que es va estrenar al passat festival de Cannes i compta amb Ethan Hawke i Pedro Pascal com a protagonistes, entrarà entre els finalistes a la categoria de millor curt als Oscars.

Què esperar? Les cinc pel·lícules nominades definitivament es coneixeran el 23 de gener, quan s'anunciï la resta de nominacions.

  • La 96a edició dels Oscars se celebrarà el pròxim 11 de març de 2024 de nou al Dolby Theatre de Los Angeles.

D'on venim? L'any passat la candidatura espanyola va recaure a 'Alcarràs', de Carla Simón, que no va aconseguir entrar a les cinc finalistes dels Oscars.

  • 'La sociedad de la nieve' va ser la pel·lícula espanyola triada el 20 de setembre passat pels acadèmics per representar Espanya en els premis Oscar.
  • Respecte a Almodóvar, si curt ha corregut millor sort que el seu anterior curtmetratge, 'La voz humana', que sí que es va quedar fora de la 'shortlist' l'any 2021.
  • A l'edició del 2022, per contra, tant Penélope Cruz com Alberto Iglesias van ser nominats a l'Oscar pel seu treball a 'Madres Paralelas'.
Etiquetes: Cinema Oscars Cultura