Cultura i Pantalles
Cartell Oppenheimer
Foto: Cartell Oppenheimer | Twitter / @Oppenheimer
Premis

'Oppenheimer' s'imposa a 'Barbie' als Globus d'Or 2024

Temps de lectura: 2 minuts
Cartell Oppenheimer
Foto: Cartell Oppenheimer | Twitter / @Oppenheimer

'Oppenheimer', amb cinc premis, va ser la gran vencedora a la 81a edició dels Globus d'Or imposant-se a l'altra gran favorita, 'Barbie', que es va emportar dos dels nou premis als quals estava nominada.

Què en sabem? El film de Christopher Nolan es va endur cinc premis. Entre ells el de millor pel·lícula dramàtica i millor director per al cineasta britànic, qui després de sis nominacions es va fer amb el seu primer Globus d'Or.

  • El protagonista d''Oppenheimer', Cillian Murphy, es va emportar el Globus d'Or al millor actor dramàtic, mentre que el premi al millor actor de repartiment va ser per a Robert Downey Jr. que va aconseguir el seu primer Globus d'Or per la seva encarnació del polític Lewis Strauss.
  • A més, el compositor Ludwig Göransson va aconseguir el Globus d'Or a la millor banda sonora.

D'altra banda, la pel·lícula 'Barbie', de Greta Gerwig, s'ha endut només el premi a millor cançó i el de la nova categoria d'èxit cinematogràfic.

  • Una altra decepció ha estat per a Juan Antonio Bayona. La nova pel·lícula del català 'La sociedad de la nieve' s'ha quedat sense el premi a la millor pel·lícula estrangera.
    • El guardó ha estat per la francesa 'Anatomía de una caída', que també s'ha endut el premi al millor guió.

Paral·lelament, l'altra gran triomfadora de la nit ha estat "Pobres criaturas". Ha guanyat el premi a la millor comèdia i Emma Stone ha estat guardonada com la millor actriu de comèdia.

  • En sèries, la quarta i última temporada de 'Succession' va ser l'altra gran vencedora de la nit amb quatre premis.
  • En comèdia va brillar 'The Bear', sèrie disponible a Disney+, que va aconseguir el premi a millor comèdia, millor actor de comèdia per a Jeremy Allen White i millor actriu de comèdia per a Ayo Edebiri.