Cultura i Pantalles
Captures dels tiktoks de Rosalía i Taylor Swift
Foto: Captures dels tiktoks de Rosalía i Taylor Swift
Xarxes

TikTok perd grans estrelles com Rosalía o Taylor Swift: no podràs escoltar-les més

Temps de lectura: 2 minuts
Captures dels tiktoks de Rosalía i Taylor Swift
Foto: Captures dels tiktoks de Rosalía i Taylor Swift

Una de les xarxes socials més de moda, TikTok, perdrà a la majoria dels grans cantants del moment. Rosalía, Taylor Swift o Bad Bunny no es podran escoltar més dins d'aquesta plataforma. 

Per què és important? La plataforma xinesa TikTok és una de les xarxes socials més utilitzades i amb més usuaris al món. Es calcula que l'any 2023, TikTok va arribar als 1.677 milions d'usuaris globals. 

Què en sabem? A partir d'aquest 31 de gener, els vídeos amb música i coreografiats de TikTok ja no es podran gravar amb temes de la cantant Rosalía o l'exitosa Taylor Swift. 

  • Universal Music Group, una de les discogràfiques més grans del món, ha decidit retirar les seves cançons de la xarxa social TikTok per diferents desacords en el nou contracte que s'estava negociant entre ambdues empreses. 
  • La discogràfica ha comunicat que retirarà l'accés de la plataforma a les cançons de tots els seus artistes, coneguts mundialment, a partir d'aquest dimecres a mitjanit. 
  • Universal ha acusat Tiktok d'assetjament i intimidació a l'hora de negociar. Segons l'empresa de música, TikTok l'hauria forçat a acceptar un contracte amb menys valor que l'actual. 

En detall: Alguns dels artistes que es deixaran d'escoltar a TikTok són la cantant catalana Rosalía, la nord-americana Taylor Swift, el grup suec ABBA o el cantant porto-riqueny Bad Bunny. 

  • Molts dels "trends" de moda a la plataforma TikTok són, justament, d'aquests cantants i d'altres que també es troben sota el paraigua de la gran discogràfica. 

En profunditat: Segons la discogràfica, el nou contracte que TikTok posava sobre la taula desafavoria als artistes musicals. Segons Universal, la plataforma volia pagar per les cançons i les reproduccions dels artistes molt menys que altres plataformes. 

  • A més, Universal diu que TikTok no ha volgut negociar sobre les mesures de protecció als artistes davant de l'augment de contingut general per la intel·ligència artificial. 
  • "TikTok intenta construir un negoci basat en la música, sense pagar un valor just per la música", ha explicat la discogràfica.