Cultura i Pantalles
Estopa
Foto: Estopa | Estopa
Música

Estopa es disculpa per la polèmica sobre l'ús de la IA a la portada del seu nou disc

Temps de lectura: 2 minuts
Estopa
Foto: Estopa | Estopa

La portada del nou àlbum d'Estopa ja s'ha publicat i les crítiques per l'ús de la intel·ligència artificial no han tardat a arribar. Una polèmica que els germans Muñoz han volgut aclarir amb un comunicat a les xarxes socials.

Què en sabem? La setmana passada Estopa va publicar 'La Ranchera', un nou single dins del seu pròxim disc 'Estopía'. Amb la publicació de la nova cançó, els germans catalans també van regalar als seus fans la que serà la nova portada de l'àlbum.

  • Diversos il·lustradors i dissenyadors han criticat a les xarxes socials l'ús de la intel·ligència artificial en la creació de la nova portada.
  • Els germans van respondre a les crítiques a través d'X: "Per als escèptics de la IA. Sabeu aquest goril·la de 20 metres que es diu King Kong? Doncs sento dir-vos que no existeix. És un constructe en 3D fet per una persona amb eines de photoshop (d'IA, és clar)".
  • La polèmica es va agreujar encara més i els catalans van acabar esborrant el comentari.

Més tard, els germans Muñoz van disculpar-se per les "desafortunades" paraules sobre la IA i van explicar més detalls sobre la portada, una versió de El Jardín de las delicias de El Bosco.

  • "Pel que fa al nostre desafortunat post d'ahir de King Kong us demanem disculpes. Només estàvem defensant el nostre estimat autor de totes les portades (menys la primera), el Jandi".
  • "Suposo que ens vam explicar malament... semblava que ho havíem fet nosaltres prement un botó... i és clar... NO. Ell ens va passar aquesta portada i com sempre ens va encantar".

A més. Estopa ha volgut acabar de tancar definitivament la polèmica amb la publicació d'un comunicat escrit pel mateix autor de la portada.

  • El dissenyador es refereix a la intel·ligència artificial com un suport per donar suport al treball manual i com una eina que, en cas d'haver cedit tot el pes del disseny, no hauria aconseguit el nivell de detall que ell va aportar al producte final.
  • "Era impossible que una IA generés una cosa així. Era absolutament impossible. Però, encara que això hagués estat possible, no ho haguéssim fet, ja que jo cobro per hores treballades i gaudeixo de la meva feina", diu Jandi.

Etiquetes: Cultura Música