Cultura i Pantalles
Una de les obres de l'exposició
Foto: Una de les obres de l'exposició | X / @GranCanariaCult
Art

Polèmica per una exposició amb verges i santes dins de preservatius

Temps de lectura: 2 minuts
Una de les obres de l'exposició
Foto: Una de les obres de l'exposició | X / @GranCanariaCult

Abogados Cristianos ha sol·licitat a la justícia canària impedir que s'inauguri a Gran Canària una exposició titulada 'Poéticas del deseo'. A la mostra artística hi apareixen imatges religioses dins de preservatius, entre les quals hi ha verges, santes... i fins i tot el Papa Francesc.

Per què és important? L'organització ha afirmat en una nota de premsa que aquesta "vulnera el dret fonamental a la llibertat religiosa", recollit a l'article 16 de la Constitució. En aquest sentit, ha demanat al Jutjat Contenciós Administratiu mesures cautelaríssimes.

Què en sabem? L'exposició és obra de l'artista grancanari José Luis Luzardo i s'inaugurava aquest dijous al Centre d'Arts Plàstiques, un equipament que depèn de la Conselleria de Cultura del Cabildo de Gran Canària. 

  • La proposta de Luzardo, juntament amb onze projectes artístics més, forma part del programa previst per aquest espai d'art situat al casc històric de Vegueta.

Què diuen? "Abogados Cristianos demana a la justícia que impedeixi una exposició a Gran Canària en què apareixen imatges religioses, fins i tot el Papa, dins de preservatius", han escrit aquesta fundació en una publicació a les xarxes socials. 

  • I afegeixen: "L'organització de juristes considera que aquesta exposició vulnera el dret fonamental a la llibertat religiosa perquè suposa una ofensa als sentiments religiosos". 

Per la seva banda, la Conselleria de Cultura ha emès un comunicat arran de les mesures cautelars plantejades per Abogados Cristianos contra la inauguració de la mostra.  

  • La conselleria explica que l'exposició de Luzardo va ser seleccionada per un jurat integrat per cinc especialistes en art, que va valorar els 44 projectes admesos a la convocatòria pública impulsada pel Centre d'Arts Plàstiques del Cabildo grancanari.

  • "En les línies de suport cultural als creadors i creadores mai se'ls ha forçat a sotmetre's al dictat o causa de cap discurs polític, preservant com a principi fonamental la llibertat creativa en cadascun dels projectes que s'han desenvolupat fins ara", asseguren.