Cultura i Pantalles
Carme Elias
Foto: Carme Elias | teatreakademia.cat
Cultura

Carme Elias, últim adeu als escenaris acompanyada de Rita Hayworth i un 'amic' en comú

Temps de lectura: 2 minuts
Carme Elias
Foto: Carme Elias | teatreakademia.cat

Carme Elias tornarà a trepitjar els escenaris per un dia per explicar al públic la vida darrere de les pantalles d'una gran actriu, que com ella, va ser diagnosticada d'Alzheimer: Rita Hayworth. 

Per què és important? Serà, sens dubte, una representació molt emotiva que significarà, probablement, l'adeu definitiu a la seva carrera en el món de la interpretació. 

D'on venim? Quan Carme Elias va llegir el llibre 'Jo no volia ser Rita Hayworth', de l'escriptor santcugatenc Víctor Alexandre, li va agradar tant que va proposar-se portar-lo a l'escenari tot i haver-se'n acomiadat com a conseqüència de la malaltia neurodegenerativa que pateix.

  • La impossibilitat de memoritzar el text va impedir que l'actriu pogués fer aquest somni realitat. 

Què en sabem? Al final, però, Carme Elias s'ha omplert de coratge i ha decidit fer-ne una lectura dramatitzada en el marc del Festival Grec. 

  • Serà el proper 8 de juliol al Teatre Akadèmia de Barcelona.

Amb detall. L’obra se centra en l’etapa final de l’actriu nord-americana i indaga sobre la vida de Rita Hayworth darrere la gran pantalla. "Una vida que, lluny dels abrics de bisó que la caracteritzaven, amaga una història d’abusos sexuals continuats, tant en la seva infantesa per part del seu pare, com per part de la gran majoria dels marits amb qui va mantenir una relació sentimental", segons es descriu al text de presentació. 

  • A l’actriu li van diagnosticar Alzheimer de gran, però en va arrossegar les conseqüències durant bona part de la seva vida.
  • "La falta de coneixement sobre la malaltia neurodegenerativa feia que els seus companys de professió la menystinguessin i atribuïssin les seves dificultats per aprendre’s alguns personatges a l’alcoholisme i la manca de professionalitat", expliquen a la web de venda d'entrades.
  • Una reflexió sobre la complexitat de la condició humana, els abusos sistemàtics a les dones i l’estigma de l’Alzheimer al Hollywood encara als anys 80 del segle XX.

Compra les entrades aquí

Etiquetes: Teatre Salut Cultura