La Jungla
Famosos

Carme Elias colpeix amb el seu relat de l'alzheimer: "Demano morir dignament"

Barcelona.
Temps de lectura: 2 minuts

Ja fa més d'un any que Carme Elias va explicar que pateix alzheimer, un diagnòstic demolidor que va conèixer el 2019 quan encara no havia fet 70 anys. Abans que la malaltia li esborri per sempre la memòria, l'actriu recupera els seus records i plasma el seu testimoni a Quan deixi de ser jo. Un relat que aquest dimecres ha compartit a Punts de Vista de TVE Catalunya.

Què en sabem? En una emotiva conversa amb Tània Sarrias a La 2, l'actriu gracienca ha celebrat tenir encara el cap clar per poder aprofitar cada dia. Quan l'alzheimer avanci de manera irremeiable, Carme Elias diu que vol poder decidir no ser-hi. "Què vols que passi, quan deixis de ser tu?", ha preguntat la presentadora abans de conèixer la reacció emocionada de l'artista.

Què diu Carme Elias?

  • "Me'n vull anar. No vull ser aquí sense ser jo. He vist un procés com el meu, amb la mateixa malaltia, i crec que no serveix de seguir aquí quan ja no hi ets".
  • "Demano morir dignament, i d'alguna manera sempre m'estic acomiadant de tot el que tinc. Visc un estat de trànsit ara mateix, sé que arribarà el moment que ja no seré jo i vull dir adeu".
  • "Mentrestant vull estar viva, present amb el que hi ha".

A més, Tània Sarrias ha compartit el fragment a les seves xarxes socials i ha definit el programa amb la Carme Elias com "una de les converses més boniques i difícils".

Per acabar: Abans d'acomiadar l'entrevista, l'equip del programa ha homenatjat Carme Elias amb un recopilatori d'imatges dels seus més de 40 anys de carrera. Records de tota una vida de cinema i teatre d'una actriu inoblidable pels espectadors.