Cultura i Pantalles
Captura de la sèrie de Netflix
Foto: Captura de la sèrie de Netflix | Netflix
Sèries

Netflix estrena 'El caso Asunta': la història real de la nova sèrie

Temps de lectura: 2 minuts
Captura de la sèrie de Netflix
Foto: Captura de la sèrie de Netflix | Netflix

L'estrena de la sèrie de Netflix 'El caso Asunta' ha generat una gran expectació igual que el crim real que inspira la trama d'aquesta nova presentació a la plataforma.

Quan i on? A partir d'aquest divendres 26 d'abril es pot veure la sèrie del 'Caso Asunta' a la plataforma de Netflix.

En detall: La ficció està protagonitzada per Candela Peña com a Rosario Porto i Tristán Ulloa com a Alfonso Basterra, els pares de la nena.

  • El cas ja va ser portat a la pantalla el 2017 per Atresmedia i Bambú Produccions a El cas Asunta: Operació Nenúfar, minisèrie disponible a Netflix.

La història real del Cas Asunta

L'inici:

La sèrie de Netflix està basada en la investigació policial en torn l'assassinat d'Asunta Barrera Porto.

  • L'Asunta va desaparèixer el 21 de setembre de 2013. Els veïns van trobar el cos sense vida de la menor al costat d'un camí amb signes d'agressió física.
  • Durant l'enterro de la menor, la mare Rosario Porto va ser detinguda i el jutge va decidir enviar-la posteriorment a presó, juntament amb el pare, Alfonso Basterra.

La investigació:

  • La investigació policial va determinar que l'assassinat de la menor es va dur a terme a la casa del pare, després d'un dinar junts, on Asunta va ser sedada amb una dosi letal del medicament i després asfixiada.
  • El seu cos va ser abandonat en una pista forestal, mentre els seus pares intentaven encobrir el crim simulant-ne la desaparició.

La condemna: El 2015 comença el judici a l'Audiència Provincial de Santiago. Tot i les evidències i la condemna judicial, el motiu darrere del brutal assassinat segueix sent un misteri, amb especulacions que abasten des de problemes personals i tensió marital fins a possibles abusos.

  • El jurat, finalment, condemna Rosario i Alfonso per assassinat de forma unànime i amb 18 anys de presó per ambdós.

Finalment: Rosario Porto es va suïcidar a la presó el 2020, cosa que ha deixat moltes preguntes sense resposta, mentre que Alfonso Basterra roman empresonat, sense mostrar remordiment ni proporcionar detalls addicionals sobre el crim.