Cultura i Pantalles
Captura de pantalla del tràiler de \
Foto: Captura de pantalla del tràiler de "El cuerpo en llamas" | El Cuerpo en Llamas / Netflix
Sèries

El cas real d''El cuerpo en llamas': Què va passar al crim de la Guàrdia Urbana?

Temps de lectura: 3 minuts
Captura de pantalla del tràiler de \
Foto: Captura de pantalla del tràiler de "El cuerpo en llamas" | El Cuerpo en Llamas / Netflix

L'estrena de la sèrie de Netflix 'El cuerpo en llamas' ha generat una gran expectació igual com el crim real que inspira la trama d'aquesta: El crim de la Guàrdia Urbana. Què va passar?

El crim de la Guàrdia Urbana

L'inici: Tot comença quan el 4 de maig de 2017 una trucada al 112 alerta d'un cotxe calcinat prop del pantà de Foix. 

  • Quan els mossos d'esquadra arriben a l'escena, el cotxe està totalment cremat, destrossat, però reconeixen restes òssies que semblen humanes dins el vehicle. Així comença la investigació judicial.
  • Les restes feien impossible la identificació de la persona ni tan sols se'n podia saber el sexe. Tampoc es podia reconèixer el cotxe, però sí la matrícula que va determinar que el vehicle pertanyia a Pedro Rodríguez Grande, un agent de la Guàrdia Urbana de Barcelona.
  • Els Mossos l'intenten localitzar, fa nou mesos que està suspès de feina i sou per una mala praxi en què va estar implicat. No aconsegueixen contactar-hi.
  • Aleshores, truquen al seu domicili i respon la Patrícia que explica que és mossa, però que fa nou mesos que s'ha separat del seu marit i que tampoc li respon al telèfon ni s'ha presentat a recollir el fill que tenen en comú a l'escola. Ella explica que l'home viu ara amb una companya de la Guàrdia Urbana, i els dona la seva nova direcció.
  • Els Mossos s'hi van presentar i Rosa Peral els va obrir la porta. 

Qui és? Rosa Peral havia estat notícia feia poc més d'un mes pel cas conegut com 'el cas de la pornovenjança'. Ella va acusar els seus companys d'aïllar-la i humiliar-la després que portés a judici un superior a qui acusava d'haver filtrat una fotografia sexual seva.

La investigació

Quan Rosa Peral va obrir la porta, la policia li va explicar la troballa del cotxe calcinat amb un cadàver dins.

  • Li van preguntar per en Pedro Rodríguez i ella va respondre que feia dies que s'havien enfadat i havia marxat de casa.
  • A partir d'aquí, la investigació es comença a complicar. Mentides, proves, testimonis, missatges, vídeos, àudios, i una llarga llista de descobriments porten a concloure que a part de la relació entre Rosa Peral i Pedro Rodríguez hi ha un tercer agent implicat: Albert López. Un altre company de la Guàrdia Urbana que havia tingut feia temps una relació sexo-afectiva amb Peral, i que tenia molt bon tracte amb ella i, tot apuntava, un romanç frustrat.

Què va passar?

Un triangle amorós que va acabar amb venjança, però de qui cap a qui?

  • Durant el judici López i Peral es tiraven les culpes l'un a l'altre i, finalment, tots dos van ser condemnats i considerats responsables dels fets.
  • Rosa Peral va ser condemnada a 25 anys de presó i Albert López a 20 anys.

Per saber-ne més: El programa Crims de Tv3 va dedicar dos capítols a explicar amb detall els fets ocorreguts.

  • I a partir del 8 de setembre està disponible la sèrie de Netflix "El cuerpo en llamas" igual com el documental "Las cintas de Rosa Peral" que explicaran els fets.
  • De la mateixa manera s'han publicat alguns llibres que parlen sobre aquest crim que tant va impactar i captar l'atenció de la població.