Economies
Foto: | Ethan López / ACN
Reindustrialització

Tanquen el procés de reindustrialització de Nissan amb un únic candidat

Foto: | Ethan López / ACN

El hub per la descarbonització liderat per QEV i Btech ha estat l'única candidatura que ha arribat al final del procés per a la reindustrialització de les antigues instal·lacions de Nissan a la Zona Franca.

Per què és important? Fa dues setmanes TV3 va avançar que l'automobilística xinesa Chery es va interessar a última hora per ocupar les antigues instal·lacions de Nissan a la Zona Franca. El termini per formalitzar-ho acabava aquest dilluns i l'empresa xinesa va demanar un ajornament de la licitació.

  • Segons ha explicat el Consorci de la Zona Franca en un comunicat, aquest dilluns ha finalitzat el termini de presentació de propostes amb un únic candidat.

Què sabem? Entre els projectes que planteja el hub d'electrificació de la mobilitat, denominat D-hub, hi ha la proposta de rescatar la històrica marca de camions Ebro i llançar les furgonetes i autobusos elèctrics sota la denominació de Zeroid.

  • Aquesta iniciativa D-hub espera rebre ajudes públiques a través del PERTE del vehicle elèctric.

D'on venim? Dos anys després de l'anunci del tancament de la factoria de Nissan a Barcelona, l'arribada d'un nou projecte industrial ajudarà en gran manera als afectats de l'ERO més gran de la història de Catalunya.

  • L'ERO va acabar amb 2.525 treballadors acomiadats.
  • L'acord sobre l'expedient va aconseguir-se després de negociacions maratonianes i de 95 dies de vaga de la plantilla de l'empresa japonesa.

Situació actual: El procés per a l'adjudicació del concurs per a la reindustrialització entra a la seva fase final d’evaluació, que acabarà a finals del mes de novembre.

  • Un total de 1.200 treballadors de Nissan estan esperant per veure si seran recol·locats en la nova empresa que es faci càrrec de les instal·lacions.
Categoria: Economies
Etiquetes: Barcelona Economia