Economies
Ampolles de kombutxa a l'empresa Flax & Kale
Foto: Ampolles de kombutxa a l'empresa Flax & Kale | Flax & Kale
Empreses

Flax & Kale vol fer de Bell-lloc un dels principals productors de kombutxa a Europa

Ampolles de kombutxa a l'empresa Flax & Kale
Foto: Ampolles de kombutxa a l'empresa Flax & Kale | Flax & Kale

La companyia Flax & Kale ha explicat que vol invertir per fer de la seva planta de Bell-lloc un dels majors centres de producció europeus de kombutxa.

Per què és important? L'empresa catalana vol créixer i replicar el seu model de negoci a Europa amb aquest producte, un tipus de beguda fermentada cada cop més coneguda.

Què sabem? L'empresa ha tancat una ronda de finançament de 21,7 milions d'euros per exportar la seva kombutxa i créixer en els supermercats a través de la marca blanca.

Previsions: El Regne Unit, els Països Baixos i França són els països triats per iniciar el desembarcament de Flax & Kale al continent europeu.

  • Es durà a terme, primer, a través de la introducció del seu producte estrella, la kombutxa, a la gran distribució i, en una segona, amb l'obertura de restaurants 'flagship' propis en capitals com ara Londres, Amsterdam o París.

Al detall: Per impulsar aquesta estratègia d'expansió i creixement internacional, Flax & Kale invertirà 14 milions d'euros en dos anys en les seves plantes situades a Bell-lloc d'Urgell i Fraga.

  • El centre, ubicat al Pla d'Urgell, de més de 6.500 metres quadrats, preveu arribar a produir més de 150.000 hectolitres anuals d'aquesta beguda a base de te fermentat.
  • Segons Flax & Kale, la de Bell-lloc es convertirà en un dels majors centres de producció de kombutxa al sud d'Europa.
  • A la planta aragonesa la companyia desenvoluparà la producció d'altres línies de producte com ara la proteïna vegetal i els plats preparats 'flexiterians'.  

En xifres: Les vendes de la kombutxa de Flax & Kale, segons dades de Nielsen, han crescut un 187% en el darrer any i ha arribat ja a un 15% de la quota de mercat.

  • El 2022, la companyia preveu tancar l'exercici amb uns ingressos de 17 milions d'euros, un 70% més que l'any anterior.
Categoria: Economies