Economies
Una botiga que ven peix en una imatge d'aquest Nadal
Foto: Una botiga que ven peix en una imatge d'aquest Nadal | Europa Press
COTITZACIÓ AUTÒNOMS

La Seguretat Social cobra més de 100 euros per error a 8.000 autònoms

Temps de lectura: 2 minuts
Una botiga que ven peix en una imatge d'aquest Nadal
Foto: Una botiga que ven peix en una imatge d'aquest Nadal | Europa Press

La Seguretat Social ha cobrat per error la quota mínima als nous treballadors autònoms, és a dir, per compte propi, que es van donar d'alta entre l'1 i 9 de gener. 

A la pràctica: Això significa que el Govern espanyol ha cobrat a unes 8.000 persones 230 euros enlloc, de 80 euros, la tarifa plana que els correspondria.

  • El ministeri de Seguretat Social ha informat que en els pròxims dies enviarà un correu electrònic als afectats per retornar els diners, com a màxim, el març.
  • A més, l'organisme públic calcularà correctament les quotes pel febrer i cobrarà a aquests autònoms els 80 euros de tarifa plana.

Al detall: La Seguretat Social ha aclarit que no existeix cap error en les quotes cobrades als autònoms amb base mínima, amb l'aplicació del nou règim per aquest treballadors que va entrar en vigor l'1 de gener.

  • Els treballadors que no havien demanat la revalorització automàtica de la seva base de cotització se'ls ha aplicat un increment de 0,6 punts percentuals i pagaran una quota de 299 euros.
  • Els treballadors que sí que han demanat aquesta revalorització automàtica se'ls aplicarà, a més, la pujada prevista de la base mínima de cotització del 8,6% i pagaran 325,48 euros.

D'on venim? El  nou sistema de cotització d'autònoms per ingressos reals compta amb 15 trams de quotes que contemplen una forquilla des dels 230 euros fins els 500 euros, que variaran fins al 2025 en funció del salari net de cada autònom.

Com funciona? Des de l'1 de gener, els treballadors han d'escollir a la Seguretat Social quines són les seves previsions d'ingressos per cada exercici i en funció del que guanyin, seleccionar la base de cotització que els correspongui. 

  • Per escollir correctament la base de cotització, els autònoms poden utilitzar el simulador de quotes Import@ss que facilita la Seguretat Social.

 

 

Categoria: Economies
Etiqueta: Economia