Economies
L'augment de l'SMI suposa un increment del 8% respecte de l'any passat
Foto: L'augment de l'SMI suposa un increment del 8% respecte de l'any passat | Eduardo Parra/ Europa Press
Salari mínim interprofessional

L'impacte del nou salari mínim sobre els autònoms: quant han de pagar de més?

Temps de lectura: 2 minuts
L'augment de l'SMI suposa un increment del 8% respecte de l'any passat
Foto: L'augment de l'SMI suposa un increment del 8% respecte de l'any passat | Eduardo Parra/ Europa Press

El Consell de Ministres aprova aquest dimarts un augment del Salari Mínim Interprofessional (SMI) per tal que aquest assoleixi els 1.080 euros.

Per què és important? Els diversos augments del salari mínim són una de les mesures més importants de l'executiu de coalició del PSOE i Unidas Podemos. 

  • Una mesura que, entre d'altres, tindrà un efecte sobre els autònoms. T'expliquem què suposarà aquesta pujada de l'SMI.

Amb xifres:

  • L'augment de l'SMI suposa un increment del 8% respecte de l'any passat i un creixement del 47% respecte de la primera pujada que va aprovar el Govern espanyol.
  • Suposa 344 euros més al mes que el 2018, el que significa un augment encara més gran a les despeses laborals que els autònoms amb empleats a l'SMI hauran d'assumir. I han d'assumir-lo amb caràcter retroactiu des de l'1 de gener d'aquest any.

Al detall: Pels autònoms i negocis amb empleats, la pujada de l'SMI no només suposa un increment de les nòmines, sinó també un augment proporcional de les cotitzacions a la Seguretat Social que els treballadors per compte propi han d'assumir per cada un dels seus treballadors.

A la pràctica: Després de l'augment de l'SMI, l'import que autònoms i negocis amb assalariats a l'SMI hauran d'abonar mensualment a la Seguretat Social augmentarà en 35,23 euros, fins a sumar 475,65 euros anuals.

  • A aquesta dada cal sumar el 0,5% corresponent al Mecanisme d'Equitat Intergeneracional (MEI). Què és?
  • Així, el salari mensual (nòmina, pagues extres i cotitzacions a la Seguretat Social) per treballador se situarà aquest any en 1.735,65 euros o 20.827,80 euros anuals. Sumant el nou MEI, la xifra augmenta a 20.903,40 anuals.
  • Els autònoms i negocis amb treballadors a l'SMI pagaran aquest any 1.618,32 euros més per treballador, un 8,39% més que l'any anterior.

D'on venim?

  • Mentre un autònom o negoci amb empleats a l'SMI pagava 1.182,65 euros mensuals el 2018, cinc anys després haurà d'assumir 1.735,65 euros al mes.
  • O cosa que és el mateix, 6.636 euros més a l'any en una legislatura.
Categoria: Economies
Etiqueta: Economia