Economies
MWC 2021
Foto: MWC 2021 | David Zorrakino / Europa Press
Tecnologia

Més de 300 empreses catalanes participaran en el Mobile World Congress del 2023

Temps de lectura: 3 minuts
MWC 2021
Foto: MWC 2021 | David Zorrakino / Europa Press

Un total de 333 empreses catalanes mostraran les seves propostes a la fira de connectivitat més gran del món, el Mobile World Congress (MWC) que obrirà les portes del 27 de febrer al 2 de març al recinte de la Fira de Gran Via, a l'Hospitalet de Llobregat.

Amb xifres: Del total d'empreses catalanes, 104 estaran acompanyades pel Govern i podran exposar els seus projectes en un dels estands que hi haurà a la fira, el que representa un 20% més que l'any passat. 

  • En concret, 70 empreses tindran el seu propi stand al MWC, mentre que les 263 restants són star-ups que participaran en el 4 Years From Now (4YFN).

Què diuen? El conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent, assegura que "després del cop més dur de la pandèmia aquesta edició del MWC ha de ser la de la recuperació i la de mirar cap al futur". "Tothom al país és conscient de com és d'important aquesta plataforma", ha dit en una atenció als mitjans aquest dilluns.

  • L'expectativa del Departament d'Empresa i Treball és que l'edició del 2023 sigui "fantàstica" i serveixi per consolidar la relació entre Catalunya i el MWC.
  • Segons Torrent, cada vegada hi ha més empreses emergents amb un alt valor tecnològic al 4YFN que, a banda de crear riquesa "han d'ajudar a la transformació del conjunt del teixit productiu".
  • El conseller considera que Catalunya es troba en "el millor moment pel que fa a la creació d'start-ups", amb més de 2.000 empreses.

Al detall: L'any passat es va signar un contracte entre el Govern i el MWC amb una renovació automàtica que permet designar la capital catalana com a seu permanent de la fira.

  • Sota el lema, 'Quan la intel·ligència artificial connecta amb les persones', l'estand de la Generalitat oferirà una 'demo' que consistirà en una recreació teatralitzada i amb elements audiovisuals de tres escenes de la vida quotidiana de dues persones que interactuen amb tres robots amb intel·ligència artificial a casa seva, a la feina i al metge.
  • Aquesta demostració es presentarà a l'stand Catalonia el primer dia de la fira i es repetirà al llarg dels quatre dies que dura l'esdeveniment.

D'on venim? Des del 2006 el Govern ha facilitat la participació d'un total de 339 empreses catalanes a la fira que "gràcies a aquesta presència han doblat la seva facturació i han augmentat un 38% la seva ocupació", respecte de la seva primera edició del MWC.

  • En el cas del 4YFN, les xifres encara són més bones, ja que des del 2015 han acompanyat 157 empreses que han triplicat la facturació i han més que doblat la seva ocupació.
  • Pel que fa al finançament, han aixecat més de 320 milions d'euros des de la primera vegada que han participat en la fira de connectivitat.