Economies
Credit Suisse
Foto: Credit Suisse | Efe
Economia

Credit Suisse demana 50.000 milions després d'una jornada negra a la borsa

Temps de lectura: 2 minuts
Credit Suisse
Foto: Credit Suisse | Efe

Credit Suisse ha demanat un préstec de 50.000 milions de francs suïssos al Banc Nacional Suís després d'una jornada negra a la borsa. 

Context: L'entitat va tancar amb una caiguda del 24% del valor i va arrossegar la banca europea. 

Què diuen? Segons ha indicat Credit Suisse, la decisió es pren per "enfortir preventivament la liquiditat".

  • El Banc Nacional Suís va assegurar en un comunicat dimecres al vespre que estava disposat a aportar capital a Credit Suisse si resultava necessari. L'entitat ha optat per acceptar l'ajuda, després que el seu principal accionista, el banc saudita SNB, rebutgés participar en cap ampliació de capital.
  • "Aquesta liquiditat addicional ajudarà el negoci central de Credit Suisse i els seus clients mentre l'entitat fa els passos necessaris per crear un banc més simple i centrat en les necessitats dels clients", ha afirmat Credit Suisse. 
  • El CEO de Credit Suisse, Ulrich Koerner, ha defensat que les mesures anunciades demostren que l'entitat fa passos "decisius" per reforçar-se mentre continua amb el seu pla de transformació.

A més, Credit Suisse també ha anunciat diverses operacions relacionades amb la recompra de garanties sènior de deute per valor de 3.000 milions de francs suïssos (3.040 milions d'euros) en títols en euros i dòlars.

  • L'objectiu de l'entitat amb aquesta recompra de deute és "optimitzar la despesa en interessos" i aprofitar-se dels actuals nivells de cotització, que són "atractius".

En profunditat: El Banc Nacional Suís i l'Autoritat Supervisora del Mercat Financer van afirmar que el col·lapse del Silicon Valley Bank "no posa en risc" el seu mercat perquè els requisits "estrictes" de capital i liquiditat que s'exigeixen a les entitats "n'asseguren l'estabilitat".

  • També afirmaven que Credit Suisse "compleix" amb aquests requisits. Amb tot, i en un anunci per aportar calma als mercats, el regulador va indicar que "si fos necessari" aportaria liquiditat a Credit Suisse, pas que ara s'ha confirmat.
Categoria: Economies
Etiquetes: Economia Borsa