Economies
Un creuer, amb la vista de la Torre Mapfre i l'Hotel Arts de Barcelona al darrere
Foto: Un creuer, amb la vista de la Torre Mapfre i l'Hotel Arts de Barcelona al darrere | Europa Press
Turisme

Rànquing dels destins turístics a Espanya: Catalunya, segona opció preferida

Temps de lectura: 2 minuts
Un creuer, amb la vista de la Torre Mapfre i l'Hotel Arts de Barcelona al darrere
Foto: Un creuer, amb la vista de la Torre Mapfre i l'Hotel Arts de Barcelona al darrere | Europa Press

L'Enquesta de Turisme de Residents Familitur de l'INE destaca que entre gener i març del 2023, Catalunya s'ha situat com el segon destí preferit entre els residents a Espanya a l'hora de viatjar.

En detall: Pel que fa a les principals comunitats de destí dels viatgers del país, Catalunya ha concentrat un 12,8% dels viatges, superada per Andalusia (16,6%). En tercer lloc, s'ha situat el País Valencià (9,1%). 

  • Els residents a Catalunya han estat els tercers que més han viatjat de tot l'Estat, per darrere de la Comunitat de Madrid i d'Andalusia. Els catalans, però, encara han viatjat menys que el 2019, abans de la pandèmia. Fa tres anys es van registrar 7,3 milions de viatges, un 28% més que enguany.
  • A nivell estatal, l'INE ha comptabilitzat 35,3 milions de viatges durant el primer trimestre, un 9,8% més que fa un any. 

En xifres: La despesa dels residents a Catalunya en viatges ha pujat un 15% durant el primer trimestre en comparació amb el mateix període de l'any passat, fins a superar els 1.560 milions d'euros. Cada català ha gastat 88 euros al dia quan ha viatjat, xifra que suposa 11 euros més que fa un any. 

  • La despesa mitjana per persona sí que ha superat els registres precovid, en part per l'impacte de la inflació i els 88 euros d'enguany se situen per sobre dels 73,34 del 2019. 
  • La despesa total ha augmentat un 32,2%, fins a més de 9.311 milions d'euros.

A més: Pel que fa al nombre de viatges, la xifra ha crescut lleugerament respecte del 2022 (+1,56%), fins a 5,7 milions; i les pernoctacions han pujat gairebé un 1%, fins a 17,6 milions. 

Categoria: Economies
Etiqueta: Turisme