Economies
Edifici a Barcelona
Foto: Edifici a Barcelona | Europa Press
Habitatge

Què passa a partir del juliol si has de renovar el lloguer del teu pis?

Temps de lectura: 2 minuts
Edifici a Barcelona
Foto: Edifici a Barcelona | Europa Press

Durant sis mesos els contractes de lloguer a Espanya s'han congelat arran de la crisi causada per la guerra a Ucraïna. Ara l'executiu espanyol ha modificat aquesta mesura. Què passarà a partir d'ara si has de renovar el lloguer del teu pis? 

Per què és important? El nou paquet anticrisi que ha aprovat el govern espanyol ha eliminat la possibilitat de prorrogar sis mesos més els contractes de lloguer que expiren a partir de l'1 de juliol. 

  • És el setè paquet d'ajudes que aprova el govern espanyol des del 2020 a causa de les conseqüències econòmiques de la guerra a Ucraïna. 

És a dir, l'executiu de Pedro Sánchez ha tombat la mesura que congelava els preus del lloguer durant aquests últims sis mesos. 

  • Ara, els propietaris poden apujar els preus dels nous contractes de lloguer fins a un 2% aquest 2023 i fins a un 3% el 2024. 

D'on venim: La mesura anticrisi que va aprovar el govern espanyol congelaven els preus dels lloguers que finalitzessin entre el 28 de desembre de 2022 i el 30 de juny. 

Situació actual: Per tant, a partir de l'1 de juliol, tots aquells contractes de lloguer que es firmin poden tenir noves condicions. Els propietaris dels habitatges poden pujar el lloguer un 2% aquest any, tal com apunta la nova llei de l'habitatge

  • Durant el següent any, podran canviar les condicions del preu de lloguer i arribar a apujar el preu un 3%. 

En detall: Tot i això, a aquelles famílies que es considerin vulnerables sí que es mantindrà la pròrroga de sis mesos més. Per tant, es conservaran les condicions del contracte fins al desembre d'aquest any. 

  • Per tant, l'executiu espanyol sí que ampliarà la prohibició de desnonar famílies vulnerables fins a finals d'any. 
Categoria: Economies