Política
Meritxell Batet
Foto: Meritxell Batet | Europa Press
Habitatge

Batet (PSC): "La major part de la població no té problemes per pagar el lloguer"

Actualitzat: Dimecres, 28 de juny de 2023. 14:49
Temps de lectura: 2 minuts
Meritxell Batet
Foto: Meritxell Batet | Europa Press

La presidenta del Congrés dels Diputats i candidata del PSC per Barcelona el 23-J, Meritxell Batet, ha afirmat que "la major part de la població no té problemes per pagar el lloguer". 

Per què és important? El nou paquet anticrisi aprovat pel govern espanyol ha eliminat la possibilitat de prorrogar sis mesos els contractes de lloguer que expiren a partir de l'1 de juliol. Per tant, no hi haurà l'opció de congelar els preus del lloguer. 

  • Ja està en vigor la nova llei d'habitatge que fixa el límit de pujades dels contractes de lloguer en un màxim d'un 2% el 2023 i del 2% el 2024. 
  • Ara només podran demanar una pròrroga d'un any les famílies vulnerables que visquin en un immoble d'un gran tenidor. 

Què diu? En una entrevista a SER Catalunya, Batet ha parlat sobre la polèmica amb la no pròrroga de la congelació dels lloguers i la nova llei d'habitatge. 

  • "La llei estableix que les famílies vulnerables tindran una pròrroga d'un any, no de sis mesos. Per tant, estem doblant la pròrroga i reconeguda per llei". 
  • Preguntada si només afectarà una part de la població aquesta nova mesura Batet ha respost: "A les famílies vulnerables. La major part de la població no té problemes per seguir pagant el lloguer". 

Situació actual: La nova llei de l'habitatge ja està en marxa. Però cap de les comunitats autònomes d'Espanya ha pogut desplegar-la per falta de temps o mecanismes. 

La llei en detall: La nova llei d'habitatge, aprovada el passat mes d'abril, introdueix una limitació de les pujades interanuals dels contractes de lloguer en vigor, permet a les autonomies declarar zones de mercat tens perquè pugui contenir el preu dels nous contractes tant de petits com de grans propietaris i obre la porta a considerar gran tenidor a qui tingui més de cinc habitatges en una mateixa zona -i no 10-.

Per acabar: Batet ha acabat demanant disculpes per les seves paraules: "Sé el que costa poder pagar-se un habitatge".