Economies
Parlament Europeu
Foto: Parlament Europeu | Europa Press
Economia

Brussel·les impulsa l'euro digital en paral·lel a l'efectiu

Temps de lectura: 2 minuts
Parlament Europeu
Foto: Parlament Europeu | Europa Press

La Comissió Europea ha proposat aquest dimecres un marc legal pel possible euro digital del Banc Central Europeu (BCE) que funcioni en paral·lel a l'efectiu.

Per què és important? Aquesta moneda digital reduiria l'ús de l'efectiu i fomentaria el pagament via targeta.

Què en sabem? Aquest euro digital tindrà límits a les quantitats que els clients puguin tenir, per evitar una sortida substancial dels dipòsits dels bancs. Tot i això, els usuaris que vulguin pagar per sobre del llindar establert, podran fer-ho vinculant el moneder virtual al compte bancari.

  • Les anàlisis preliminars del BCE aposten per un màxim d'entre 3.000 i 4.000 euros digitals per capita.

La proposta: Ofereix als ciutadans i les empreses una opció addicional que els permeti pagar digitalment amb una forma de diners públics àmpliament acceptada, "barata, segura i resistent" en la zona de l'euro que complementi a les solucions privades existents en l'actualitat.

  • Aquest mètode de pagament podrà usar-se en mitjans de pagament privats nacionals o internacionals habituals: targetes i aplicacions de pagament. També permetrà a les empreses poder pagar amb l'euro digital dins l'eurozona.

En profunditat: El paquet de Brussel·les està format per dues grans mesures que garanteixen que les persones puguin pagar en efectiu i en digital.

  • Els encarregats de presentar el paquet, el vicepresident econòmic, Valdis Dombrovskis, i el comissari europeu d'Economia, Paolo Gentiloni, i la comissària d'Estabilitat Financera, Serveis Financers i Unió dels Mercats de Capitals, Mairead McGuinnes, han destacat la necessitat de la UE d'adaptar-se als nous temps enmig d'una transició digital accelerada a causa de la irrupció de la pandèmia.
Categoria: Economies
Etiquetes: Euro Europa