Economies
Una dona posa benzina al seu vehicle
Foto: Una dona posa benzina al seu vehicle | EFE
Carburants

La benzina s'enfila fins al preu més car de l'últim any

Temps de lectura: 1 minut
Una dona posa benzina al seu vehicle
Foto: Una dona posa benzina al seu vehicle | EFE

Males notícies per als conductors. El preu de la benzina s'enfila fins al més alt registrat en l'últim any, després de dos mesos a l'alça.

En xifres: El Butlletí Petrolier de la Unió Europea (UE) ha informat del preu mitjà de la benzina a les benzineres d'Espanya.

  • El preu mitjà se situa ja als 1,709 euros per litre. D'aquesta forma, s'acosta als 171 cèntims per litre, cosa que suposa un encariment d'un 7,4% des que va començar l'estiu.  
  • Així mateix, el dièsel se situa en 1,601 euros de mitjana, així que és un 11,4% més car que a principis de juliol.

A la pràctica: Omplir un dipòsit de 55 litres de benzina té un preu actualment de 94 euros, set euros més car que a l'inici de l'estiu. Si parlem d'un vehicle que fa servir el dièsel, el seu conductor ha de pagar uns 88 euros, nou euros més que abans.

Els motius: Aquesta pujada de preus s'explica per l'encariment del barril de Brent i per l'augment de la demanda de carburants aquests mesos, quan augmenta la mobilitat a les carreteres en període vacacional.

D'on venim? Aquestes xifres se situen lluny de les registrades l'estiu de l'any 2022. Les autoritats van centrar els seus esforços a reduir el preu dels carburants, que van superar els 2 euros per litre, amb el descompte de 20 cèntims aplicat pel govern espanyol.

Categoria: Economies