Economies
Parades del Mercat del Besòs
Foto: Parades del Mercat del Besòs | Ajuntament de Barcelona
Inflació

Pimec confirma que l'augment de preu dels aliments es dona en més sectors

Temps de lectura: 1 minut
Parades del Mercat del Besòs
Foto: Parades del Mercat del Besòs | Ajuntament de Barcelona

PIMEC, patronal de la micro, petita i mitjana empresa de Catalunya ha alertat que l'augment de preus dels aliments i matèries primeres s'està donant en altres sectors. I alerta que la inflació podria repuntar aquest mes de setembre.

Per què és important? La pandèmia i la crisi econòmica derivada de la guerra d'Ucraïna han impactat durament en els preus dels aliments i les matèries primeres que no paren de créixer.

Què sabem? La PIMEC exposa que mentre un augment dels preus dels productes energètics té un trasllat ràpid en la resta de sectors, no passa el mateix quan els preus es redueixen.

  • A més, matisa, "les micro, petites i mitjanes empreses no estan traslladant als preus finals aquest augment de costos".

Què en demanen? Una de les peticions que fa més temps que sosté la patronal és aplicar la rebaixa de l'IVA a productes com carn i peix, per fer-la més efectiva, ja que el seu impacte, asseguren "pràcticament no s'ha notat".

  • Consideren que calen més mesures complementàries per "aconseguir que aquesta tendència a la baixa dels preus energètics es traslladin als preus d’altres sectors".

Context: L'informe elaborat per PIMEC destaca que a Catalunya els creixements dels preus més importants en termes interanuals han estat el dels aliments i begudes no alcohòliques (9,5%), de les begudes alcohòliques i tabac (8,2%), de l’hoteleria i restauració (5,4%), del lleure i la cultura (7,9%) i del parament de la llar (5,0%).

Categoria: Economies