Economies
Treballador en una fàbrica
Foto: Treballador en una fàbrica | Pexels
Ocupació

L'atur baixa a Catalunya i puja a Espanya amb la fi de la temporada turística

Temps de lectura: 2 minuts
Treballador en una fàbrica
Foto: Treballador en una fàbrica | Pexels

L'atur baixa a Catalunya i puja a Espanya. El Ministeri de Treball i Economia Social ha publicat aquest dimarts 3 d'octubre les dades de l'atur del mes de setembre, amb la fi de la temporada turística de l'estiu.

En resum: L'índex millora a Catalunya després de l'empitjorament registrat els mesos de juliol i agost. Tanmateix, la fi de la temporada turística de l'estiu perjudica lleugerament l'ocupació al conjunt d'Espanya, que acumula dos mesos consecutius amb l'atur a l'alça.

En xifres: La caiguda de l'atur és de l'1,02% a Catalunya, que registra 335.432 persones desocupades, el que suposa 3.440 menys que el mes anterior.

  • Paral·lelament, a Espanya, l'atur ha pujat en 19.768 persones fins a assolir les 2.722.468.
  • Hi ha 20.724.706 treballadors afiliats a la Seguretat Social, 18.295 cotitzants més.

Visió global: A escala estatal, els sectors que han vist reduït el nombre de treballadors aturats és el de la construcció, l'agricultura i la indústria. Mentrestant, ha augmentat al sector dels serveis, que marca de forma determinant l'empitjorament de les dades de l'atur.

  • L'atur ha baixat a sis comunitats, sobretot Catalunya, Canàries i País Basc, mentre que ha augmentat en onze, entre les quals destaquen territoris com són Andalusia, Madrid i una mica menys Galícia.

Què diuen? El Ministeri que gestiona en funcions Yolanda Díaz (Sumar) recorda que el mes de setembre sempre augmenta l'atur per la tendència estacional, i reivindica que el total de menors de 25 anys sense feina és el més baix en els darrers 15 anys, amb 205.000  joves aturats.

D'on venim? Aquest és el mes de setembre amb un atur més baix a Catalunya des del 2007, quan hi havia 259.179 aturats. A Espanya, és la millor xifra des del 2008.

  • Hi ha 219.451 aturats menys aquest any respecte a l'anterior, un 7,46% menys arreu de l'estat.
Categoria: Economies
Etiqueta: Atur