Economies
Empresa Grífols
Foto: Empresa Grífols | Wikimedia Commons
Empresa

Crisi a Grifols: s'enfonsa a la borsa per un informe que l'acusa de manipular comptes

Temps de lectura: 2 minuts
Empresa Grífols
Foto: Empresa Grífols | Wikimedia Commons

El valor de la farmacèutica catalana Grifols ha caigut més d'un 42% aquest dimarts a la borsa després d'un informe del fons Gotham City Research, que ja va fer caure l’empresa Gowex fa 10 anys. 

Per què és important? L'informe acusa la multinacional de l'Ibex-35 de manipular els seus comptes i li dona un valor a les seves accions de zero euros. 

En detall: "Grifols manipula el deute i l'EBITDA reportats per reduir artificialment el palanquejament en 6 vegades, quan aquest podria superar les 10 o 13 vegades. Si la nostra estimació és correcta, les accions valen probablement zero", així obre l'informe del fons Gotham. 

  • A més, també apunta que el deute de Scranton, la societat de la família Grifols que controla un 8,3% de la propietat de la farmacèutica, té un palanquejament de 27 vegades.
  • A l'informe també posen en dubte el nomenament de Thomas Glanzmann com a nou CEO de Grífols: "Porta a la companyia des del 2006, quan al consell es van produir les transaccions sospitoses que descrivim al nostre informe. Ens sembla que està en greu conflicte i que és un Grifols en tot menys en el nom", assenyalen. 
  • Grifols finalment ha sortit de la subhasta de volatilitat, que ha durat prop d'hora i mitja, marcant un preu de 8,22 euros per acció, cosa que implica una caiguda d'una mica més del 42% respecte al preu de tancament.

Què diuen? Grifols ha negat "categòricament" les acusacions "falses" i "especulacions" publicades per Gotham City Research en relació amb la informació comptable i financera.

  • "Com a empresa compromesa amb la transparència, integritat i conducta ètica, neguem i rebutgem categòricament qualsevol acusació de pràctiques comptables o d'informació errònies dels nostres estats financers consolidats", han assenyalat. 
  • Segons ha explicat la companyia, les operacions qüestionades van ser informades correctament al regulador espanyol i recorda que la companyia està auditada correctament. 
Categoria: Economies
Etiqueta: Economia