Societat
Membre del personal sanitari amb mascareta i gorra
Foto: Membre del personal sanitari amb mascareta i gorra | Ajuntament de Barcelona
Sanitat

Sanitat no escolta totes les comunitats i fa obligatòria la mascareta

Temps de lectura: 2 minuts
Membre del personal sanitari amb mascareta i gorra
Foto: Membre del personal sanitari amb mascareta i gorra | Ajuntament de Barcelona

El ministeri de Sanitat implantarà el pròxim dimecres l'ús obligatori de les mascaretes a hospitals i centres sanitaris, tot i no haver arribat a un acord amb totes les comunitats autònomes.

Per què és important? Durant les setmanes de Nadal i les següents, els CAP i hospitals estan patint una saturació a causa del repunt de malalties relacionades amb les infeccions respiratòries.

Què en sabem? Les comunitats autònomes no van arribar ahir a cap acord sobre l'ús de la mascareta obligatori a centres sanitaris.

  • És per això que el govern espanyol ha decidit aprovar la mesura en compliment de l'article 65 d'actuacions coordinades en salut pública i en seguretat alimentària.
  • La mesura es pren únicament per a hospitals i centres de salut, no en centres sociosanitaris o farmàcies, com estava inclòs en la proposta presentada al consell interterritorial.

Previsions: Davant la falta de consens, Sanitat ha obert un termini d'al·legacions amb el qual, en les pròximes 48 hores, les CCAA podran fer arribar les seves propostes al document presentat pel ministeri.

En detall: Entre les comunitats que es troben en contra de la mesura hi ha la de Castella i Lleó. El seu conseller de sanitat, Alejandro Vázquez, ha destacat que la convocatòria de la reunió per decidir-ho "arriba tard".

  • Defensa que des de fa anys la comunitat té plans de contingència hivernal per afrontar l'increment de casos de malalties respiratòries.

D'on venim? El passat divendres, Catalunya va anunciar l'obligatorietat de l'ús de la mascareta a tots aquests centres.

  • La mesura ja s'ha publicat a l'ordre del Diari Oficial de la Generalitat i serà efectiva durant 15 dues.
  • El conseller de Salut, Manel Balcells, ja va anunciar aquest divendres a X, antic Twitter, que la mascareta tornava a ser obligatòria als centres sanitaris de Catalunya davant l'"increment de virus respiratoris".
Categoria: Societat