Societat
Membre del personal sanitari amb mascareta i gorra
Foto: Membre del personal sanitari amb mascareta i gorra | Ajuntament de Barcelona
Salut

Les mascaretes tornen a ser obligatòries a tots els centres sanitaris de Catalunya

Actualitzat: Divendres, 5 de gener de 2024. 12:30
Temps de lectura: 2 minuts
Membre del personal sanitari amb mascareta i gorra
Foto: Membre del personal sanitari amb mascareta i gorra | Ajuntament de Barcelona

La mascareta tornarà a ser obligatòria a tots els centres sanitaris de Catalunya, davant l'augment de casos de virus respiratoris.

Per què és important? Durant les setmanes de Nadal i les següents, els CAP i hospitals estan patint una saturació a causa del repunt de malalties relacionades amb les infeccions respiratòries, per això els professionals demanaven que s'apliqués, de nou, aquesta mesura.

En detall: Davant aquest augment de les infeccions respiratòries, el conseller de Salut, Manel Balcells, ha explicat que la mascareta tornarà a ser obligatòria a tots els centres sanitaris de Catalunya.

  • La mesura afectarà  els centres d'atenció primària, els hospitals i els centres sociosanitaris. De moment, les farmàcies i les residències queden fora, però se segueix recomanant dur-la posada quan s'està a prop de persones grans.

Amb xifres: La grip i la Covid-19 continuen a l'alça a Catalunya. El pic actual se situa en 153 casos per 100.000 habitants i és una incidència major que l’any passat en aquestes dates.

  • Així mateix, és un pic inferior encara al dels anys anteriors a la pandèmia, quan va arribar a situar-se al voltant dels 350-400 casos per 100.000 habitants.

Precisament, aquest divendres als centres sanitaris del País Valencià s'han recuperat les mascaretes. La mesura és de caràcter obligatori i aprovada pel govern valencià per frenar els contagis.

  • La ministra de Sanitat, Mónica Garcia, ha volgut recordar "la importància de dur sempre una mascareta a mà durant aquestes dates". La ministra ho aconsella per situacions on hi hagi aglomeracions en interior o als centres sanitaris i residències.

D'altra banda, Sanitat ha convocat una reunió extraordinària per dilluns amb les comunitats autònomes per unificar criteris davant el repunt de casos de grip, que s'han incrementat un 75 % a tot Espanya en una setmana.

D'on venim? La mascareta ens va acompanyar durant un llarg temps de la pandèmia per la Covid-19. De fet, als centres sanitaris i farmàcies la mesura es va estendre fins al 4 de juliol de 2023 quan el Consell de Ministres va aprovar la seva retirada.

Categoria: Societat