Economies
Panoràmica de Barcelona
Foto: Panoràmica de Barcelona | Erwan Hesry I Unsplash
Sequera

El Gremi d'Hotels de Barcelona tem les restriccions per sequera: "Aniran a Madrid"

Temps de lectura: 2 minuts
Panoràmica de Barcelona
Foto: Panoràmica de Barcelona | Erwan Hesry I Unsplash

El Gremi d’Hotels de Barcelona preveu una “pèrdua de visitants considerable” pels efectes de la situació d'emergència per sequera. 

Per què és important? Comencen a sorgir les primeres veus de protesta per les mesures, tant per a particulars com per a empreses, que la Generalitat ha decidit tirar endavant amb l'objectiu de minimitzar l'impacte per la falta d'aigua. 

Què en sabem? El president del Gremi, Jordi Clos, ha pronosticat que les restriccions que aplicarà el Govern tindran conseqüències importants per al sector hoteler. 

  • El Gremi d'Hotels s'ha defensat de les acusacions que rep habitualment el sector per un consum d'aigua massa elevat. 

En xifres. Clos assegura que ja fa anys que es promouen mesures importants per disminuir el consum d’aigua derivada de la seva activitat econòmica.

  • La despesa s’ha reduït en un 40% els darrers anys, ha puntualitzat. 
  • Segons el Gremi, el consum d’aigua que hi ha en una habitació d'hotel és de 163 litres diaris, una xifra per sota de la limitació de 200 litres que el Govern implementarà durant la fase 1 de l’estat d’emergència. 

Amb detall. Clos ha concretat algunes mesures que han contribuït aquest descens del consum: substitució de les banyeres per dutxes, reducció de la pressió de les aixetes o el reciclatge d’aigua de les piscines.

  • “Ja hem fet una labor important”, ha sentenciat. 

Què més ha dit? Clos ha estat crític amb el Govern i ha demanat que aporti els recursos necessaris. 

  • “El que és clar és que nosaltres l’esforç l’estem fent. Cal veure quin esforç han fet les institucions", ha lamentat. 

Finalment, el Gremi ha expressat el temor que els turistes escullin destinacions alternatives a la de Barcelona i que altres ciutats espanyoles puguin veure's beneficiades per la situació de sequera que pateix Catalunya.

  • "Si vols venir a passar uns dies lúdics, de descans o de festa a Barcelona el mes de juny, juliol i agost i hi ha restriccions d’aigua, primer potser et plantejaràs anar-te’n a Madrid”, ha posat com a exemple. 
Categoria: Economies