Economies
Nous habitatges a Barcelona
Foto: Nous habitatges a Barcelona | Ajuntament de Bareclona
Habitatge

Noves ajudes al lloguer per a joves i gent gran: com demanar-les?

Temps de lectura: 2 minuts
Nous habitatges a Barcelona
Foto: Nous habitatges a Barcelona | Ajuntament de Bareclona

El Govern ha obert una convocatòria d'ajuts per al pagament del lloguer per a joves i per a gent gran, amb una dotació inicial de 48 euros.

Per què és important? Els ajuts al pagament del lloguer estan destinats a persones que no es troben en risc imminent d’exclusió, però que necessiten un ajut per poder seguir residint en l’habitatge on viuen.

Qui pot demanar l'ajuda al lloguer?

L'ajuda és dirigida a joves menors de 35 anys i persones de més de 65 anys.

  • L'ajut és variable en funció de la situació econòmica cadascú, amb un màxim de 250 euros al mes.

A la pràctica: També tenen en compte la situació geogràfica de l’habitatge, pel que fa al topall màxim del lloguer que pot ser subvencionable:

  • Va dels 900 euros mensuals per habitatge (950 per a la convocatòria de joves) i 450 per habitació, a l’àmbit metropolità de Barcelona.
  • 650 euros (350 per habitació) a la resta de la demarcació de Barcelona i a la demarcació de Girona.
  • 600 euros per habitatge i 300 euros per habitació a les demarcacions de Tarragona i Lleida i a les Terres de l’Ebre. 

On i com puc demanar l'ajuda?

Els joves fins a 35 anys poden presentar la sol·licitud de l’11 de març al 12 d’abril. Els majors de 65 anys ja poden sol·licitar l’ajut a partir de demà i fins al 27 de març. I els joves menors de 35 anys, des de l’11 de març al 12 d’abril. 

Previsions: El Govern també assegura que la convocatòria d’ajuts destinada a les franges d’edat intermèdies (36 a 64 anys) s’obrirà pròximament.

Com demanar l'ajuda? La sol·licitud de l'ajuda s'ha de presentar mitjançant un imprès signat adreçat a l'Agència de l'Habitatge de Catalunya, acompanyat de la documentació necessària que indica el seu web.

  • Aquesta documentació es pot presentar electrònicament al web habilitat per a tràmits i també presencialment a llocs com les borses de la Xarxa de Mediació per al Lloguer Social, a les oficines locals d'habitatge o les dependències de l'Agència de l'Habitatge.