Eleccions generals 2023
El líder del PP, Alberto Núñéz Feijóo
Foto: El líder del PP, Alberto Núñéz Feijóo | Europa Press
Eleccions generals

Feijóo confirma que farà un cara a cara amb Sánchez

Temps de lectura: 2 minuts
El líder del PP, Alberto Núñéz Feijóo
Foto: El líder del PP, Alberto Núñéz Feijóo | Europa Press

La precampanya electoral està en marxa i una de les primeres polèmiques ha estat la proposta del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, de fer fins a sis cara a cara amb el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo. El popular ha acceptat fer almenys un debat de 1x1 amb el socialista. 

Per què és important? Sánchez va anunciar un avanç de les eleccions generals pel 23-J després dels mals resultats dels socialistes en els comicis locals i autonòmics del passat 28 de maig. A partir d'aquest moment, els partits han engegat tota la maquinària per poder arribar amb força a la pròxima campanya electoral. 

Què diu? 24 hores més tard que el president espanyol proposés fer fins a sis cara a cara amb Feijóo, el líder dels populars ha acceptat almenys fer-ne un. 

  • En una entrevista aquest dimarts al matí a Onda Cero, Feijóo ha afirmat que "hi haurà un cara a cara", però ha rebutjat que sigui Sánchez qui ho "imposi".
  • El líder del PP ha dit que els equips de campanya han de negociar i acordar quins formats, com es faran i a quins mitjans seran debats entre els líders dels principals partits: "A partir d'aquí, que deixi que els grups i als caps de campanya decideixin el format: quants i on". 
  • "Comprenc les urgències i ocurrències de Sánchez. Sens dubte es debatrà, però els debats no s'obliguen, es negocien", ha insistit.
  • Feijóo ha assegurat que "no s'amagarà" de Sánchez perquè "no té cap problema a debatre".

En profunditat: El candidat popular ha assegurat que "no governarà si no guanya les eleccions" i ha instat Sánchez a comprometre's a fer el mateix.

  • El líder del PP ha afirmat que el seu objectiu és governar en solitari i ha dit que derogarà "força lleis" aprovades per la coalició PSOE-Unides Podem com la llei trans o la de memòria democràtica.

En detall: Preguntat pel català a les aules de Catalunya, Feijóo ha defensat que "s'han d'estudiar de forma equilibrada" el castellà i el català. El líder del PP ha dit que el seu plantejament és que hi hagi "cordialitat lingüística" i ha argumentat que "no és equilibrat" que el català sigui "dominant".