Eleccions generals 2023
La presidenta del Congrés
Foto: La presidenta del Congrés | A. Pérez Meca / Europa Press
Eleccions espanyoles

Meritxell Batet repeteix com a candidata del PSC a les eleccions generals

Temps de lectura: 1 minut
La presidenta del Congrés
Foto: La presidenta del Congrés | A. Pérez Meca / Europa Press

El Partit dels Socialistes Catalans ja ha confeccionat la llista amb què es presentaran a les eleccions generals dins del PSOE. Meritxell Batet, presidenta del Congrés, repetirà com a cap de llista.

Per què és important? Després que el PSC hagi guanyat les eleccions a la Generalitat i les eleccions municipals, els socialistes confien a aconseguir també un triomf a Catalunya en les generals.

Al detall: Batet encapçalarà la llista del PSC, seguida per Miquel Iceta, ministre de Cultura; Raquel Sánchez, ministra de Transports; i José Zaragoza, diputat al Congrés dels Diputats.

  • El partit liderat per Salvador Illa fet oficial la seva llista a través d'un comunicat, després d'explicar el "procés de proposició de candidats a les agrupacions locals".

A més: El partit presentarà a la Comissió Electoral del PSC la seva proposta, que es reunirà aquest diumenge, per després ser ratificada la llista pel Consell Nacional.

L'apunt polític: Des de Ferraz, seu del PSOE, tenen grans esperances dipositades en territoris com Catalunya per poder fer-li un gir als mals resultats de les municipals a Espanya.

  • De fet, guanyar a Catalunya, i en especial a Barcelona, implica fer-se amb una gran bossa de vots, i escons. A la província barcelonesa es reparteixen ni més ni menys que 32 escons, sent així la segona circumscripció electoral amb més seients després de Madrid (37).
Etiquetes: PSC PSOE