Eleccions generals 2023
L'exportaveu de Ciutadans al Parlament
Foto: L'exportaveu de Ciutadans al Parlament | Europa Press
Eleccions espanyoles

Nacho Martín Blanco serà el líder del PP a Barcelona per les eleccions generals

Temps de lectura: 1 minut
L'exportaveu de Ciutadans al Parlament
Foto: L'exportaveu de Ciutadans al Parlament | Europa Press

Nacho Martín Blanco, exportaveu de Ciutadans al Parlament, serà el líder del Partit Popular a Barcelona per les eleccions generals del 23 de juliol.

Per què és important? Aquest moviment constata el traspàs de polítics de la formació taronja a les files populars.

Què en sabem? Segons La Vanguardia, Martín Blanco és l'escollit per Alberto Núñez Feijóo, líder del PP, per ser qui encapçali la llista a les eleccions generals a la capital catalana.

  • L'exportaveu de Ciutadans reuniria totes les característiques i valors del paper que el PP vol representar i jugar a Catalunya durant el pròxim mandat on previsiblement guanyarà.

D'on venim? El passat dijous Martín Blanco va anunciar que renunciava a tots els seus càrrecs orgànics i institucionals de Ciutadans per una "pèrdua de confiança" en el futur de la formació. Tot i això, ja va avançar que no deixaria la "vida pública", així insinuant que possiblement fitxaria per un altre partit.

Enquestes: Tots els sondejos entreguen la Moncloa al PP amb el suport intern o extern de Vox. Això dotaria al PP de Catalunya un fort pes polític i a Nacho Martín Blanco una posició important dins de la política espanyola, al Congrés, en representació de Catalunya.

A partir d'ara: Els candidats del PP seran escollits directament per la direcció del partit i, concretament, pel comitè electoral estatal, coordinat pel vicesecretari d’Organització, Miguel Tellado.

Context: A les darreres eleccions, el 2019, la número 1 dels populars per Barcelona va ser Cayetana Álvarez de Toledo.