Eleccions generals 2023
El presentador de Fax de 8tv
Foto: El presentador de Fax de 8tv | Europa Press
Eleccions generals

Eduard Pujol es perfila com a número 3 de Junts pel 23-J

Temps de lectura: 2 minuts
El presentador de Fax de 8tv
Foto: El presentador de Fax de 8tv | Europa Press

El presentador del Fax de 8tv i exportaveu de Junts al Parlament, Eduard Pujol, es reincorpora a la política amb la formació de Jordi Turull i Laura Borràs. Fonts consultades de Principal han confirmat que Pujol es presentarà com a número tres a les llistes de Junts per les eleccions generals del 23 de juliol.

Per què és important? Pujol torna a primera línia política per defensar l'independentisme al Congrés dels Diputats, així, aquest dissabte presentarà el seu últim Fax a 8tv.

Què en sabem? Tal com ha pogut confirmar Principal, Pujol s'uneix a la candidatura de Junts liderada per Míriam Nogueras després que el partit descartés obrir primàries per triar algun altre candidat.

  • La decisió de convertir Eduard Pujol en el número tres de la llista de Junts al Congrés ho haurà de validar l'executiva del partit aquest divendres en una reunió que hi ha prevista de la direcció.
  • Totes les candidatures s'hauran de ratificar en un consell nacional del partit, de Marta Madrenas, que encapçala per Girona, Isidre Gavín, per Lleida, i Josep Maria Cruset, per Tarragona.

En profunditat: Actualment, Pujol presenta junt amb Pilar Rahola un dels programes estrella de la televisió privada. Al Fax de 8tv es tracten temes polèmics d'actualitat política en profunditat i donant espai perquè diferents veus puguin opinar sense vetos.

D'on venim? Pujol va ser suspès d'acta i militant per dues denúncies per presumpte assetjament sexual el 2020. Aquestes denúncies no es van portar davant de la policia, i el cas es va arxivar i el jutge va concloure que va ser acusat falsament. El juny del 2021 va ser restituït de militància.

  • L'exportaveu de Junts va portar davant la justícia les dues dones per difamació i les va acusar d'assetjament per l'enviament de milers de missatges. Aquestes encara estan pendent de judici.
Etiquetes: Junts Eleccions