Política
Míriam Nogueras, amb un cartell de Carles Puigdemont (Junts)
Foto: Míriam Nogueras, amb un cartell de Carles Puigdemont (Junts) | Twitter
Eleccions generals

Puigdemont avala Míriam Nogueras com a candidata de Junts a les generals

Temps de lectura: 1 minut
Míriam Nogueras, amb un cartell de Carles Puigdemont (Junts)
Foto: Míriam Nogueras, amb un cartell de Carles Puigdemont (Junts) | Twitter

L'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont avala la portaveu de Junts al Congrés dels Diputats, Míriam Nogueras, com a candidata del partit a les eleccions generals del 23 de juliol.

Per què és important? L'anunci de Pedro Sánchez d'avançar la convocatòria d'eleccions generals ha sorprès tothom. Just l'endemà de celebrar les eleccions municipals, el president del Govern ha anunciat que tornem a votar una altra vegada en un mes i mig, en comptes de finals d'any, com estava previst.

Què diu? "Eleccions? Cap problema, nosaltres estem preparats", ha assegurat en un missatge en el seu compte de Twitter acompanyat per una fotografia en la qual es veu Nogueras al costat d'un cartell electoral de Puigdemont.

A fons: L'aposta per Nogueras, persona propera a Puigdemont i al secretari general de Junts, Jordi Turull, pot representar una advertència al sector més moderat del partit, que se sent reforçat després de la victòria de Xavier Trias en les eleccions municipals.

Mentrestant: ERC ja ha decidit qui serà el cap de llista pels republicans a les eleccions generals espanyoles. L'actual portaveu del Congrés, Gabriel Rufián, repetirà com a candidat.

Context: En una compareixença des de la Moncloa, l'endemà de les eleccions, el president socialista ha anunciat que convoca eleccions generals diumenge vinent 23 de juliol. "Crec que el millor és que els espanyols i espanyoles es pronunciïn sense demora sobre el futur del país", ha dit.

Categoria: Política