Eleccions generals 2023
Oriol Junqueras i Ernest Maragall
Foto: Oriol Junqueras i Ernest Maragall | Europa Press
Eleccions generals

Maragall serà el número dos d'ERC al Senat després del "pacte contra Barcelona"

Actualitzat: Dilluns, 19 de juny de 2023. 15:01
Temps de lectura: 2 minuts
Oriol Junqueras i Ernest Maragall
Foto: Oriol Junqueras i Ernest Maragall | Europa Press

ERC situa a Ernest Maragall com a número dos al Senat en les pròximes eleccions generals del 23-J. 

Per què és important? Maragall es va presentar pels republicans en les últimes eleccions municipals a la capital catalana. ERC Barcelona va obtenir 5 regidors i va ser la quarta força més votada en els comicis. 

  • ERC va donar suport a la candidatura de Junts per fer alcalde a Xavier Trias. Finalment, els vots del PSC, els comuns i PP van fer alcalde al socialista Jaume Collboni. 

Què en sabem? Oriol Junqueras i Ernest Maragall han comparegut per anunciar que el regidor a l'Ajuntament de Barcelona serà el número dos d'ERC al Senat en les eleccions espanyoles del 23 de juliol. 

  • El candidat d'ERC, és a dir, qui ocuparà la primera posició, és Josep Maria Terricabras.
  • Els republicans han escollit Maragall per a "respondre al pacte d'estat contra Barcelona" i "passar del veto al vot". 

Què diuen? El líder d'ERC, Oriol Junqueras, ha denunciat que, quan Catalunya i Barcelona vota, l'Estat "veta", i que PSOE, Sumar i PP són "eines" al servei d'Espanya.

  • Per això, ha fet una crida al conjunt de catalans a no desaprofitar aquesta oportunitat i els ha demanat que ajudin amb els seus vots "a defensar Catalunya".
  • Junqueras ha rebutjat votar una presidència del PSC a la Diputació de Barcelona: "No hi haurà una presidència socialista amb els vots d'ERC", ha assegurat.
  • Per la seva banda, el líder dels republicans a Barcelona ha subratllat que vol contribuir que ERC lideri la resposta a "l'espectacle indigne" del dissabte, quan Collboni va ser investit alcalde amb els vots de PSC, BComú i PP: "L'Estat ha intervingut Barcelona, ha aplicat un 155 de facto a la nostra ciutat, i és també per això que hem d’anar a Madrid al Congrés i al Senat amb tota la força i la màxima potència liderada per Esquerra", ha refermat.