Barcelona i Àrea
El regidor de Barcelona per Junts Xavier Trias
Foto: El regidor de Barcelona per Junts Xavier Trias | ACN
Ajuntament de Barcelona

Trias defensa l'acord de Junts i PSC a la Diputació de Barcelona: "Marín és de paraula"

Temps de lectura: 2 minuts
El regidor de Barcelona per Junts Xavier Trias
Foto: El regidor de Barcelona per Junts Xavier Trias | ACN

Xavier Trias ha tornat a carregar aquest dilluns durament contra el socialista Jaume Collboni i la seva maniobra per arribar a l'alcaldia després de negociar el suport del PP i que els comuns d'Ada Colau

Per què és important? Tot i la jugada de Collboni, el candidat de Junts segueix apostant per un pacte entre el PSC i Junts a la Diputació de Barcelona perquè considera que, a diferència del nou alcalde de Barcelona, la presidenta de la Diputació i alcaldessa de l'Hospitalet, Núria Marín, és una persona de fiar.

Què diu? Entrevistat a TV3, Trias ha explicat que té un "gran respecte" per Marín perquè “és una persona que manté la paraula”. També té un "gran respecte" pel socialista Antoni Balmón. 

  • “Si m’escoltessin a mi... jo no estic en desacord amb aquest pacte. Que jo estigui enfadat i indignat no vol dir que nosaltres a la vida no siguem intel·ligents. No podem estar fora del món, i nosaltres hem d’estar amb capacitat de poder governar i tirar endavant les coses”, ha resumit.

A més: El veterà polític de Junts ha tornat a carregar les tintes contra el PSC i ha expressat la seva "indignació" pel canvi de guió al ple d'investidura el passat dissabte.

  • Considera que vivim en un sistema electoral "democràtic, però en casos com aquest es demostra que permet una mena de negociacions estranyes que jo crec que no són bones per a la democràcia”.
  • Crec que és una vergonya. Són maneres de fer que allunyen la gent de la política".
  • "El PP té una obligació moral de no actuar com ha actuat", ha assenyalat en referència a les acusacions falses contra Trias per un compte a Suïssa que mai va tenir, una informació que algunes informacions relacionen amb l'exministre d'Interior del PP Jorge Fernández Díaz.

A partir d'ara: Trias ha confirmat que renunciarà a l'Ajuntament, però no ha concretat quan ho farà, i ha anunciat que podria estar "dies o mesos" com a líder de l'oposició. Abans, el regidor vol organitzar el grup municipal.

  • Després de descartar anar a les llistes del 23-J, ha subratllat que “s’ha guanyat la jubilació” i espera gaudir d'un estiu "fantàstic".