Eleccions municipals 2023
Jaume Collboni amb la bara de l'alcaldia de Barcelona
Foto: Jaume Collboni amb la bara de l'alcaldia de Barcelona | Europa Press
Ajuntament de Barcelona

L'hemeroteca juga una mala passada a Collboni: "Si no guanyo, me'n vaig a l'oposició"

Temps de lectura: 2 minuts
Jaume Collboni amb la bara de l'alcaldia de Barcelona
Foto: Jaume Collboni amb la bara de l'alcaldia de Barcelona | Europa Press

El nou alcalde del PSC de Barcelona, Jaume Collboni, va assegurar durant la campanya electoral de les eleccions municipals que si no guanyava les eleccions aniria a l'oposició. 

Per què és important? Els comicis locals a la capital catalana van deixar un arc municipal molt fragmentat, amb gairebé un triple empat en la primera posició. El candidat de Junts, Xavier Trias, va ser la força amb més vots i va aconseguir 11 regidors. 

  • Collboni va ser el segon candidat a aconseguir més vots i va obtenir 10 regidors. 

D'on venim: Quan el flamant alcalde de Barcelona era candidat a l'alcaldia, fa més d'un mes, va dir en una entrevista que si no guanyava les eleccions marxaria a l'oposició. 

  • Alguns usuaris de les xarxes socials han recuperat un fragment d'una entrevista de Collboni a El Nacional quan era candidat a l'alcaldia de la capital catalana. 

Què deia? El periodista que l'entrevistava li pregunta si "estaria d'acord que sigui alcalde la força més votada" al que Collboni contesta que "el principi democràtic és aquest", deixant ben clar que està a favor que qui guanya, governa. 

  • "Afortunadament hem superat el 2019. No és la conjuntura en la qual estem. El que s'ha de fer és respectar als resultats" deia el candidat socialista.

  • L'entrevistador li pregunta: "Si vostè no és el més votat. A quin dels altres tres candidats donarà suport?". Collboni li contesta directe i clar: "Jo si no guanyo, perdo. I si perdo, me'n vaig a l'oposició". 

Situació actual: Aquest dissabte s'ha investit Collboni com a nou alcalde de Barcelona. El socialista ho ha aconseguit després de rebre el suport dels vots de Barcelona En Comú i del PP. 

  • Les forces constitucionalistes han fet batlle a Collboni en sumar una majoria absoluta alternativa al guanyador de les eleccions municipals a Barcelona, Xavier Trias, de Junts.