Eleccions municipals 2023
El candidat del PP a Barcelona
Foto: El candidat del PP a Barcelona | Lorena Sopêna / Europa Press
Ajuntament de Barcelona

Les condicions i els vetos del PP per fer Collboni alcalde de Barcelona

Temps de lectura: 2 minuts
El candidat del PP a Barcelona
Foto: El candidat del PP a Barcelona | Lorena Sopêna / Europa Press

La dreta espanyola ha tornat a decidir l'alcalde de la capital de Catalunya. Aquest cop ha estat el Partit Popular de Daniel Sirera, i ha posat un seguit de condicions i de vetos perquè el socialista Jaume Collboni sigui batlle de Barcelona.

Per què és important? El futur de la capital catalana ha quedat en mans de l'espanyolisme socialista, condicionat per la dreta espanyola.

En profunditat: El PSC de Collboni s'ha hagut d'empassar una sèrie de condicions polítiques del PP, però també ha hagut d'acceptar un document de gairebé quatre pàgines de condicions i línies vermelles.

  • Segons La Vanguardia, es fa especial èmfasi en la seguretat, l'activitat econòmica, la neteja, la mobilitat, les polítiques socials, culturals, habitatge i urbanisme.

Seguretat

Els populars reclamen un miler d'agents de la Guàrdia Urbana i tres milers de Mossos. A més, la instal·lació de càmeres de videovigilància en els punts més conflictius de la ciutat.

L'exigència més problemàtica ha estat la creació d'una oficina "antiokupa" amb una dotació pressupostària i una subvenció del 100% de l'IBI als propietaris amb habitatges ocupats.

Restauració

Demanen un pla de simplificació administrativa, la resolució de llicències en dos mesos, la supressió de la moratòria hostalera i el recàrrec de la taxa turística.

Un pla de millora dels mercats municipals dotat de 100 milions d'euros i la revisió de les subvencions que s'atorguen a dit.

Neteja

Un pla de xoc de neteja i manteniment de la ciutat, l'eliminació del porta a porta i la instal·lació de noves papereres.

Acabar amb les superilles i aturar-les mentre no es disposi d'un resultat, també la derogació de l'urbanisme tàctic.

Mobilitat

Impulsar l'ús de la moto i que es pugui circular amb ella pel carril bus. Aturar el tramvia per la diagonal, recuperar el tramvia blau, revisar tots els carrils bici i aturar la construcció del nou a Via Augusta i carrer Ganduxer.

Ampliar la ronda Litoral, soterrar la ronda de Dalt, cobrir la Gran Via entre Glòries i la sortida de Barcelona. Cobrir la ronda del Mig, liderar l'ampliació de l'aeroport i reclamar la finalització del L9.

Cultura

Reclamen la creació de la muntanya dels museus a Montjuïc, un pla estratègic pels teatres del Paral·lel i la recuperació del teatre Arnau.

També la normalització del bilingüisme en tots els àmbits municipals.

Habitatge

Derogar la obligació de destinar el 30% de les noves promocions d'habitatge a pisos socials, l'eliminació del dret a tanteig i retracte, la construcció de 40.000 i 50.000 habitatges, acabar amb la regulació dels lloguers.