Política
Ajuntament de Barcelona

La investidura de Collboni, una operació d'Estat impulsada pel PP i PSOE

Temps de lectura: 2 minuts

La investidura del socialista Jaume Collboni ha sigut una operació d'Estat per barrar el pas a l'alcalde independentista Xavier Trias impulsada pel PP i PSOE des dels despatxos de Madrid.

Per què és important? Les forces constitucionalistes han reeditat la fórmula de sumar tots els vots per impedir un alcalde independentista a la capital catalana.

Què ha passat? Els Comuns i el PP han votat de la mà l'alcaldable del PSC, Jaume Collboni, i l'han fet batlle en sumar una majoria absoluta alternativa al guanyador de les eleccions municipals a Barcelona, Xavier Trias.

En profunditat: L'acord que ha permès que Collboni sigui el nou batlle de Barcelona es va gestar des de la seu del Partit Popular a la capital espanyola. 

  • En una trobada entre el coordinador general del PP, Elías Bendodo, i el secretari d'organització del PSOE, Santos Cerdán, es va segellar el pacte que ha barrat el pas a un alcalde independentista. 
  • Els populars, en aquesta trobada a Madrid, van acordar amb el PSOE que l'única condició que posaven era que l'alcaldessa dels Comuns, Ada Colau, no formés part de l'executiu municipal.

A més, aquesta maniobra s'ha consumat quan els Comuns, a poques hores de la investidura, han anunciat que acceptaven les condicions dels populars i no entrarien al govern.

Què diuen? Fonts del PP a la Cadena Ser s'han vantat de carregar-se Junts i ERC, i tornar a desbancar l'independentisme de la capital catalana.

  • "Amb el nostre vot a Collboni hem aconseguit retirar de la governabilitat de Barcelona el partit de Puigdemont com l'esquerra rupturista i sobiranista".

 

Categoria: Política