Eleccions municipals 2023
L'alcaldable de Junts a Barcelona
Foto: L'alcaldable de Junts a Barcelona | Kike Rincón / Europa Press
Eleccions generals

Trias reclama un front independentista al Congrés i "que els bombin"

Temps de lectura: 2 minuts
L'alcaldable de Junts a Barcelona
Foto: L'alcaldable de Junts a Barcelona | Kike Rincón / Europa Press

L'alcaldable de Junts Barcelona, Xavier Trias, ha reclamat un front independentista al Congrés dels Diputats per les eleccions generals del 23 de juliol. "Aquests que diem que els bombin han despertat un sentiment", ha exclamat.

Per què és important? Trias ha pronunciat el discurs més independentista que es recorda i ha carregat amb duresa contra l'espanyolisme.

Què ha dit? En un discurs que ha inaugurat el Consell Nacional de Junts, l'alcaldable del partit a Barcelona ha esperonat el partit perquè colli ERC per bastir un front independentista a Madrid.

  • "No suporten que hi hagi un alcalde independentista", ha afirmat sobre la investidura del socialista Jaume Collboni gràcies a una aliança entre Comuns i el PP.
  • En aquest sentit, ha dit: "Aquesta gent que diem que els bombin han despertat un nou sentiment". Tot seguit, ha apujat el to i ha reclamat "fer baixar del burro, aquesta gent que no vol dialogar". 
  • "Estem disposats a buscar col·laboracions, però no a què ens humilien, ens maltractin i ens facin cada dia una mica més dependents", ha carregat contra l'espanyolisme.

D'altra banda: Ha assegurat que va rebutjar partir-se l'alcaldia, dos anys cadascú, amb el candidat del PSC, Jaume Collboni. 

  • "Collboni volia de totes totes que nosaltres admetéssim una partició del govern, i li vaig dir de cap de les maneres", ha revelat Trias i la sala d'actes s'ha desfermat en aplaudiments: "Amb segons qui oi pots anar".
  • "És gent que et diu 'escolta abans de fer-te una putada et trucaré', i no m'han trucat", ha criticat l'alcaldable de Junts a l'equip del PSC.

A més: També ha criticat amb duresa el Partit Popular per no haver reparat el mal que li van fer inventant-se un compte bancari a Suïssa.

  • "Jo li vaig dir a Daniel Sirera que tenien un deute moral amb mi, per inventar-se que tenia 12 milions fora, però tant els hi fot", ha sentenciat.