Eleccions generals 2023
Eslògan de la CUP per les eleccions generals
Foto: Eslògan de la CUP per les eleccions generals | ACN
Eleccions generals

'Plantem Cara', el lema amb què la CUP vol atraure el votant d'esquerres

Temps de lectura: 2 minuts
Eslògan de la CUP per les eleccions generals
Foto: Eslògan de la CUP per les eleccions generals | ACN

La CUP es presenta a les eleccions generals del 23-J amb el lema 'Plantem cara' i fent bandera de la defensa de l'autodeterminació.

En profunditat: El cap de llista de la CUP per Barcelona, Albert Botran, ha fet una crida als votants dels comuns a donar suport a la formació anticapitalista després del "l'important pas enrere" de la líder de Sumar, Yolanda Díaz, en la defensa del referèndum.

  • La formació anticapitalista ha decidit incloure als cartells electorals crítiques a les institucions que "oprimeixen drets" com el rei Felip V o el cardenal Rouco Varela, segons ha detallat la número 1 de la formació a Girona, Mireia Vehí.

Què diuen? "Volem el tercer diputat per Girona", ha assegurat la diputada, que ha defensat la posició del partit de presentar-se a les eleccions per "defensar amb dents i ungles el referèndum, els drets de les dones, de les persones LGTBIQ+ i la terra" davant d'un "cicle complicat" amb l'auge de l'extrema dreta.

  • D'altra banda, Botran ha afirmat que la CUP ha proposat a la resta de partits sobiranistes "fer servir la força de l'independentisme de la manera més intel·ligent possible" i reclamar un referèndum al Congrés. 

Context: La formació anticapitalista, que va treure dos seients en els darrers comicis, es va quedar a 2.000 vots d'aconseguir un seient més a la demarcació de Girona i ha decidit, precisament, fer l'acte final de campanya a la capital gironina.

D'altra banda, la CUP ha assegurat que entoma el missatge crític dels independentistes desanimats que pensen abstenir-se, però ha recordat que "perdent les posicions a les institucions" no hi haurà una situació millor pel moviment sinó "al contrari".

  • El partit independentista també ha carregat contra el "missatge feixistoide" de la lona de Desokupa instal·lada aquest dilluns a Madrid amb crítiques al govern de Pedro Sánchez i on reivindiquen que han "recuperat les cases de 7.600 famílies".
Etiquetes: CUP Eleccions