Eleccions generals 2023
La direcció de l'ANC
Foto: La direcció de l'ANC | ACN
Eleccions generals

Els socis de l'ANC refusen abstenir-se a les eleccions espanyoles

Temps de lectura: 1 minut
La direcció de l'ANC
Foto: La direcció de l'ANC | ACN

Les bases de l'Assemblea Nacional Catalana han votat en contra que l'entitat faci campanya per l'abstenció per les eleccions generals del 23 de juliol.

Al detall: A través d'una consulta interna de la militància s'ha preguntat: "Estàs d'acord que a les eleccions espanyoles del 23 de juliol l'Assemblea promogui l'abstenció activa i el vot nul polític, amb la paperera del sí a la independència del Primer d'Octubre?".

  • Les bases han votat en contra d'abstenir-se als comicis amb un 59,71%, davant dels que sí que han apostat per castigar l'independentisme amb un 38,67%, i un 1,62%, que ha votat en blanc.

Què vol dir? Aquesta votació palesa la distància que hi ha entre la direcció de l'entitat i les bases, ja que la mateixa presidenta de l'ANC, Dolors Feliu, entre altres dirigents, apostaven per abstenir-se en els comicis.

  • Tot i això, la Assemblea ha celebrat "el debat constructiu i l'exercici de democràcia interna" i ha assegurat que es mantindrà "neutra" respecte a l'opció electoral dels seus socis a les eleccions espanyoles, encara que seguirà apostant per "la confrontació" amb l'Estat espanyol.

 

Etiquetes: ANC Eleccions