Eleccions generals 2023
Assemblea Nacional Catalana
Foto: Assemblea Nacional Catalana | ACN
Eleccions espanyoles

L'ANC de Girona colla la direcció i fa una crida a votar a les eleccions generals

Temps de lectura: 2 minuts
Assemblea Nacional Catalana
Foto: Assemblea Nacional Catalana | ACN

El secretariat de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) a Girona ha collat la direcció de l'entitat i ha demanat anar a votar per les eleccions espanyoles.

Per què és important? La crida de l'ANC per no votar a les eleccions generals ha creat divisió interna dins de l'entitat.

En profunditat: L'ANC de Girona ha rebutjat "de manera unànime" que l'entitat promogui el vot nul o l'abstenció a les generals del 23 de juliol.

  • Han assegurat que, si la proposta tira endavant, "de manera immediata farà les delícies de les forces espanyolistes" i tampoc veuen "just" posar tots els partits "al mateix sac".
  • Aposten perquè es "redobli la pressió als partits" i han posat com a exemple l'Ajuntament de la ciutat, on això ha contribuït "de manera evident" a bastir "un govern municipal netament independentista".

Què han dit? El secretariat de l'ANC a Girona insta l'Assemblea a fer efectiva "de manera immediata" la consulta als socis sobre la conveniència de promoure l'abstenció o el vot nul a les eleccions generals. 

  • Rebutja que "com a mesura de càstig o de pressió cap als partits independentistes" aquest 23-J l'entitat promogui el vot nul o l'abstenció.

Context: L'Assemblea celebrarà aquest cap de setmana una consulta per conèixer la voluntat de les seves bases sobre què han de votar en els comicis espanyols. 

  • La consulta tindrà lloc entre el divendres 30 de juny i el dilluns de juliol.
  • La pregunta que es farà serà: "Estàs d'acord que a les eleccions espanyoles del 23 de juliol l'Assemblea promogui l'abstenció activa i el vot nul polític, amb la papereta del sí a la independència del Primer d'Octubre?".
  • És a dir, l'ANC pregunta als seus membres si estan a favor d'abstenir-se o votar nul i, per tant, no donar suport a cap dels partits independentistes que es presenten al Congrés de Diputats de Madrid. 
Etiquetes: ANC Eleccions