Eleccions generals 2023
La presidenta de l'ANC, Dolors Feliu
Foto: La presidenta de l'ANC, Dolors Feliu | ACN
Eleccions generals

L'ANC preguntarà a les bases si planta als partits independentistes el 23-J

Actualitzat: Dimecres, 28 de juny de 2023. 13:38
Temps de lectura: 2 minuts
La presidenta de l'ANC, Dolors Feliu
Foto: La presidenta de l'ANC, Dolors Feliu | ACN

L'Assemblea Nacional Catalana consultarà les seves bases aquest cap de setmana sobre l'abstenció i el vot nul a les eleccions del 23-J.

Per què és important? L'ANC ha denunciat que els partits independentistes no hagin pogut arribar a un acord per formar un front comú per les pròximes eleccions generals del 23 de juliol. 

Què en sabem? L'Assemblea celebrarà aquest cap de setmana una consulta per conèixer la voluntat de les seves bases sobre què han de votar en els comicis espanyols. 

  • La consulta tindrà lloc entre el divendres 30 de juny i el dilluns de juliol. 
  • La pregunta que es farà serà: "Estàs d'acord que a les eleccions espanyoles del 23 de juliol l'Assemblea promogui l'abstenció activa i el vot nul polític, amb la papereta del sí a la independència del Primer d'Octubre?". 
  • És a dir, l'ANC pregunta als seus membres si estan a favor d'abstenir-se o votar nul i, per tant, no donar suport a cap dels partits independentistes que es presenten al Congrés de Diputats de Madrid. 

En detall: Aquesta consulta s'emmarca dins del Full de ruta, aprovat recentment. L'ANC defensa aquesta opció "davant la incapacitat dels partits independentistes per formar un front comú de bloqueig a Madrid".

  • En un comunicat aquest dijous, l'Assemblea "reafirma la seva denúncia de l'absència d'una acció efectiva dels partits independentistes per aconseguir la independència després de les eleccions municipals".
  • Per aquest motiu, l'entitat independentista veu en les eleccions espanyoles del 23-J "una oportunitat perquè el moviment independentista iniciï un canvi de rumb i es visualitzi una unitat estratègica coherent".