Política
Dolors Feliu, presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC)
Foto: Dolors Feliu, presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) | Europa Press
Independentisme

L'ANC registra la llista cívica com a marca en el seu camí cap al Parlament

Temps de lectura: 2 minuts
Dolors Feliu, presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC)
Foto: Dolors Feliu, presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) | Europa Press

L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha registrat el nom 'Llista Cívica' a l'Oficina Espanyola de Patents i Marques per seguir impulsant el projecte, amb l'objectiu de presentar-se a les pròximes eleccions al Parlament de Catalunya.

Per què és important? Es tracta d'un projecte que ha provocat una allau de dimissions en el si de l'entitat sobiranista, la direcció de la qual està entestada a tirar endavant una candidatura que revitalitzi l'independentisme, llastrat per les divisions entre Esquerra Republicana (ERC) i Junts.

En detall: Tal com ha comprovat Principal, l'ANC va registrar el 5 d'abril tres noms possibles a l'Oficina Espanyola de Patents i Marques (OEPM) per assegurar-se que podrà fer servir qualsevol dels tres sense que cap altra organització li tregui.

  • Llista Cívica.
  • Llista Cívica per la Independència.
  • Llista Cívica per la República.

A partir d'ara: L'OEPM ha rebut les sol·licituds, que en data d'aquesta publicació, estan en procés de tramitació. Així doncs, l'entitat està esperant que l'organisme les accepti.

Context: La llista cívica és l'aposta forta del nou full de ruta de l'ANC, al qual Principal ha tingut accés.

  • El document, en fase d'esborrany, indica que la llista cívica estarà formada per "independents de partits" i que hauria de ser capaç de recollir "el vot majoritari de l’independentisme i també el de l’abstenció, tot reforçant i ampliant la majoria independentista al Parlament".
  • La llista cívica de l'ANC no donarà suport a cap formació que no faci efectiva la independència "fins i tot si això comporta noves eleccions". En aquest sentit, naixerà amb la voluntat d'unir, i no de fragmentar el moviment. També "tindrà el compromís de desaparèixer quan s’assoleixin els objectius".

A més: L'OEPM depèn del Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme i és l'encarregat de blindar jurídicament la propietat intel·lectual, ja siguin marques i noms comercials, dissenys industrials, invents...