Política
La direcció de l'ANC
Foto: La direcció de l'ANC | Europa Press
Independentisme

La llista cívica fractura la direcció de l'ANC

Temps de lectura: 2 minuts
La direcció de l'ANC
Foto: La direcció de l'ANC | Europa Press

 

La ferida cada cop es fa més gran dins de la direcció de l'Assemblea Nacional Catalana. L'entitat independentista reuneix aquest dissabte el secretariat nacional en un moment molt delicat on el sector crític (que s'oposa a la llista cívica per les eleccions al Parlament) amenaça de fracturar del tot l'ANC.

Per què és important? L'ANC està dividia en dos sectors. El corrent 'crític', la major part del Col·lectiu Indesinenter, que es posa de cul a la llista cívica promulgada per la presidenta de l'entitat, Dolors Feliu. I el corrent 'oficialista', que aposta per la llista cívica i del qual formen part la major part del comitè permanent del secretariat.

Al detall: Una vintena de membres dels seixanta-vuit que componen el secretariat nacional estan valorant forçar la dimissió de Feliu denunciant "autoritarisme" i imposició de la llista cívica.

  • En canvi, el comitè permanent format per 12 membres de la direcció, on es troba la presidenta Feliu, estan posicionats majoritàriament a favor de la llista cívica independentista.

En profunditat: La ferida està a carn viva. Els del corrent crític reclamen la dimissió de Feliu i fins i tot, es plantegen de dimitir en bloc per forçar el seu relleu.

Què ha passat? L'últim moviment per curar la ferida que cou dins del cor de l'entitat és la renúncia d'un dels dirigents més propers a Feliu.

  • Uriel Bertran, del corrent 'oficialista', ha renunciat a convertir-se en vicepresident de l'entitat, rellevant a l'actual líder proper als crítics, Jordi Pessarrodona. 
  • Bertran que per mandat li tocaria prendre el relleu de Pesarrodona ha fet aquesta concessió per mirar de calmar la fractura que esquerda la direcció en dos. D'aquesta forma, els crítics mantindrien la vicepresidència amb Pessarrodona així podent fer oposició a Feliu.

Què ha dit l'ANC? En un comunicat, l'entitat es va posicionar de cara a la galeria. Davant de la fractura que amenaça de trencar la direcció, l'ANC va assegurar que "el debat intern" per la llista cívica "tot just acaba de començar" i que "mostra l’elevat grau de democràcia interna de l’entitat".

Categoria: Política
Etiquetes: ANC Independentisme