Política
Fotomuntatge del Full de Ruta de l'Assemblea
Foto: Fotomuntatge del Full de Ruta de l'Assemblea | Principal
Independentisme

Exclusiva: el full de ruta de l'ANC impulsa la llista cívica al Parlament

Temps de lectura: 2 minuts
Fotomuntatge del Full de Ruta de l'Assemblea
Foto: Fotomuntatge del Full de Ruta de l'Assemblea | Principal

L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) s'ha marcat un full de ruta que culmina amb un "embat" durant el procés de les eleccions al Parlament del 2025 per assolir la independència de Catalunya, al qual ha tingut accés en exclusiva Principal.

Per què és important? L'entitat independentista ha confeccionat un document que marca tots el procés i objectius als quals vol arribar l'ANC per poder assolir la "independència nacional".

  • Aquest document és la proposta oficial, segons fonts dins la direcció de l'entitat, i està en tràmit d'esmenes per fer-se públic.

En profunditat: El document consta de catorze pàgines, encara en esborrany pendent de ser aprovat, on es defineixen els objectius estratègics de l'assemblea, les directrius polítiques generals i els àmbits de confrontació. 

  • Dins dels objectius estratègics ressalta que ja es posa en negre sobre blanc la voluntat d'impulsar la llista cívica que, segons el full de ruta de l'ANC, estaria format per "independents de partits" durant les pròximes eleccions al Parlament. Aquesta llista hauria de ser capaç de recollir "el vot majoritari de l’independentisme i també el de l’abstenció, tot reforçant i ampliant la majoria independentista al Parlament".
  • La llista cívica de l'ANC no donarà suport a cap formació que no faci efectiva la independència "fins i tot si això comporta noves eleccions". En aquest sentit, el document afirma que naixerà amb la voluntat d'unir, i no de fragmentar el moviment i que "tindrà el compromís de desaparèixer quan s’assoleixin els objectius".

A partir d'ara: En qualsevol cas, l'entitat recorda que la proposta de la llista cívica haurà de ser ratificada pels socis "en una consulta" que caldrà celebrar uns mesos abans de la convocatòria electoral.

D'altra banda: Entre altres accions, l'ANC es planteja fomentar el vot nul a les eleccions al Congrés dels diputats si no es confecciona una unitat estratègica a Madrid per bloquejar les polítiques de la Moncloa.

  • "Ha de tenir per objectiu bloquejar el funcionament del Congrés espanyol i de votar en contra de qualsevol govern espanyol", es desprèn del document.
  • En l'àmbit europeu l'entitat també planteja una llista unitària independentista amb la voluntat d'internacionalitzar el conflicte territorial català.

D'on venim? La llista cívica ha generat molta tensió i divisions dins de l'entitat. Fins i tot, va provocar dimissions en bloc de tretze secretaris a més de l'exvicepresident de l'ANC Jordi Pesarrodona, que va deixar el seu càrrec per discrepàncies en matèries com la llista d'independents impulsada per l'entitat.

Categoria: Política
Etiquetes: Independentisme ANC